Noel, Lumi, Risto ja Chanel

Päivitys 11.5.24 Kävin pentuja katsomassa Kurussa helatorstaina, otin myös uusia kuvia heistä. Pennut olivat jälleen kasvaneet jo viikossa hienosti. Kaikki ovat reilusti yli kilon painoisia ja osa jo 1,5 kiloisia. Kaikki ovat selvinneet kissaflunssasta hienosti, eikä 2.5 tapahtunut ensimmäinen rokotuskerta aiheuttanut pennuille minkäänlaisia oireita. Tuolloin he saivat myös tunnistesirut. Eilen tulivat pentujen rekisterikirjat, eli he ovat nyt virallisesti Suomen Kissaliiton rekisteröimiä. Nanna ja mahdollisesti myös Nemo lähtevät yhdessä Tampereelle. Perhe miettii vielä hetken mahdollisuutta ottaa kaksi pentua samaan aikaan. Kaikki Usvan  pennut ovat siis alustavasti varatut. Ohessa muutama kuva pennuista 10 viikon iässä.

Nanna, Nemo, Nova ja Nalle
Nanna, Nemo, Nova ja Nalle

Päivitys 2.5.2024 Tänään Usvan ja Foxin pennut saivat ensimmäiset  rokotteet ja tunnistesirut, joista näkee myös kissan ruumiinlämmön. Kaikki pennut käyttäytyivät oikein reippaasti, eivätkä juurikaan huomanneet, että rokotettiin ja sirut laitettiin. Reippaita pentuja olivat.  Hiukan jouduimme muuttamaan yhteensattumien vuoksi seuraavaa rokotusaikaa ja samoin sitten kastraatio ja sterilisaatio aikaa. Seuraava rokotus on  22.5, jolloin Nova ja Nalle saavat myös rabies rokotteet ja passit mahdollisia tulevia näyttelyjuttuja ajatellen. Nemon ja Nallen kastraatio sitten vasta 11.6. Pennut täyttävät tuolloin 15 viikkoa.  

Oheisissa kuvissa pennut eläinlääkärissä

28.4.2024 Sain Usvan pennuista tänään otetut kuvat Kurusta. Pennut ovat käyneet tänään ensimmäisen kerran pesulla ja heidät on föönillä kuivattu ja ovat nyt parhaassa lookissa. Sijoituskoti on hengissä pentujen pesusession jälkeen. Kova homma, mutta veteen ja pesemiseen on hyvä tutustua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pennut nyt 8 viikkoa vanhoja. 

25.4.24 päivitys. Usvan pennut voivat oikein hyvin ja kasvavat vauhdilla. Kaikki ovat jo yli kilon painoisia. Menoa ja meininkiä löytyy. Usva äiti venyy ja venyy. On rauhallinen, mutta leijona, jos pentuihin kohdistuu ulkoista uhkaa.  Pennut käyvät päivittäin vielä emon nisillä ja maitoa piisaa.  Kaikki pennut ovat sisäsiistejä ja ruoka maistuu eritoten pojille. Nanna pentueen ainoana tyttönä on vähän ronkelimpi ruokansa suhteen. Pienestä se aloitetaan sen sortin venkoilu.  Pennuista Nova lähtee Porvooseen sijoitukseen. Nalle mahdollisesti Teuvalle näyttelykastraatiksi. Nemon ja Nannan tilanne on vielä auki. 

Pennuilla on jo rekisterinimet, jotka valittu pentujen persoonallisuus ja ulkonäkö huomioiden. Rekisteröinti aloitettu Kissaliitossa:

Nanna on  FI*Midnightdolls Daughter  of The Moon,

Nemo on FI*Midnightdolls You Will Know My Name

Nalle on FI*Midnightdolls In The Eye of The Storm

Nova on FI*Midnightdolls Pale Morning Star

23.4.24 uusia kuvia Usvan pennuista.  Ylihuomenna he ovat 8 viikkoa vanhoja. Tämän saman päivän iltana käytin pentu Nemon silmätauteihin erikoistuneella eläinlääkärillä Sanna Elfingillä Eläinklinikka Hakametsässä Tampereella, koska Nemolla kissaflunssan jälkeen vasemmassa silmässä edelleen kirkasta vuotoa. Eläinlääkärin lausunto:

"Ei tarvetta jatkolääkityksiin silmissä, myös nenä näyttää hyvältä ja hengitys kulkee hyvin. Tällä hetkellä ennuste silmien suhteen näyttää oikein hyvältä. Kyynelkanavan ahtautuminen hengitystie/herpestulehduksen seurauksena on mahdollista, eikä sitä vielä pysty tutkimaan. Yleensä epiteelin haavautuminen kuitenkin tapahtuu hengitystie- ja sidekalvontulehduksen aivan alkuvaiheessa ja arpeutumista on hyvin  vaikea ennaltaehkäistä." 

Lausunto on positiivinen, mutta vakuutusasioissa tarkoittanee sitä, että sairastettu tauti voi tämän pennun osalta johtaa siihen, että vakuutus ei korvaa mahdollisesti ilmaantuvaa kyynelkanavatukosta jossakin pennun myöhäisemmässä elämänvaiheessa. Nyt näyttää hyvältä.


Päivitys 14.4.2024 Eilen kävin katsomassa Usvan Pentuja Kurussa. Kovin olivat kasvaneet jälleen edellisestä käynnistäni. Nova ja Nemo ovat ylittäneet jo 900g rajapyykin, eli yhden kilon painoa tavoitellaan ja pennut tänään 6 vk ja 3 pv. vanhoja. Odotus on, että ovat aikuisina isokokoisia ragdoll kissoja. Pennut ovat kissaflunssastaan hyvin  parantuneet ja ovat nyt siis terveitä. Pennuista Nova on siis lähdössä Porvooseen isänsä oppiin ja jää siis omaan kasvatukseeni.  Nallen näyttelytasoisuus tulee julki rekisteröinnin jälkeen. Hän on väritykseltään mitted kera piirron. Katsotaan. Jos Nalle näyttelytasoinen, myyn hänet näyttelystä kiinnostuneeseen kotiin. Nemo ja Nanna ovat lemmikkitasoisia. Kysyntää on, mutta ei sitoumuksia.  

Pentujen eka rokotukset ja sirujen laitto on sovittu, jotka päivämäärät jo ed. päivityksessä.  Ohessa eilen otetut kuvat ja yhteiskuva pennuista. Kuva myös emosta Usvasta, joka on hyvin äidillinen ja huolehtivainen jälkikasvustaan. 

Nova, Nemo, Nalle ja Nanna 13.4.24
Nova, Nemo, Nalle ja Nanna 13.4.24
Äiti Usva valvoo pentujen touhuja
Äiti Usva valvoo pentujen touhuja

Päivitys 11.4.24 Ks. ed. teksti. Usvan pennut ovat tervehtyneet täysiin. Meno ja meininkin on normaalia. Fakta on se, että pennut ovat todennäköisesti saaneet herpes tartunnan, josta ovat selvinneet toivon mukaan ilman lisäsairauksia. Nyt ainakin kaikki on hyvin.  En lähde tässä avaamaan herpeksen olemusta sen tarkemmin. Herpeksestä löytyy paljon asiallista tietoa kirjallisuudesta. 

Edelliseen päivitykseen verrattuna on pentujen suhteen sen verran ,matkan varrella selvinnyt, että Nova jää kasvatukseen ja suurella todennäköisesti oman isänsä kotiin Porvooseen sijoituskissaksi.  Nannaa en jätä kasvatukseen,  koska väri näyttää muodostuvan high white bicolour väritykseksi ja haluaisin kuitenkin värivirheettömän tyttöpennun omaan kasvatukseen.  Eli Nanna ja Nemo lähtevät lemmikeiksi, keille, on vielä osittain auki. Kysyntää on, mutta päätöksiä ei ole tehty. Pentujen sairastettua mahdollisen herpeksen, voi sekin olla este monelle pennunkyselijälle. Herpeksen olemassa oloa on mahdollisuus testata, mutta tuloksessa voi olla vääriä negatiivisia tai positiivisia, eli testi ei ole spesifinen.  Nallen suhteen on kaikki vielä myös auki. Asia selviää rekisteröinnin jälkeen. Jos kissaliitto hyväksyy Nallen värityksen mitted väritykseksi, myyn hänet mieluiten perheeseen, jossa ollaan kiinnostuneita näyttelyttämisestä. 

Lauantaina 13.4 olen menossa pentuja katsomaan ja kuvia ottamaan.  Pennuille tärkeät päivämäärät on jo sovittu. Viikolla 18. aloitan pentujen rekisteröinnin.  2.5 he saavat ensimmäiset rokotukset ja sirut. 23.5 toiset rokotukset. 30.5. Nalle ja Nemo kastroidaan ja Nanna steriloidaan. Pennut ovat valmiit luovutettaviksi mahdollisiin uusiin koteihin viikolla 24 alkaen. Tässä pentujen kevään tapahtumat. 


Päivitys 1.4.24. Eilen tein jälleen kierroksen sekä Hämeenkyrössä, että Kurussa

Hämeenkyrössä luovutin Miisan uusille omistajilleen Kangasalalle. 

Kurusta  on kantautunut vähän ikävämpiä uutisia. Kaikki Usvan pennut ovat saaneet kissaflunssan (silmätulehdus ja kirsut vuotaa ja keuhkot rohisee). Oireet alkoivat maanantain ja tiistain välisenä yönä. Nanna on flunssasta selvinnyt kaikkein parhaimmin ja Nemo on ollut kaikkein eniten oirehtiva. Antibioottitipat silmiin aloitettiin jo oman eläinlääkärin toimesta  tiistaina samoin tukihoito kotona (keittosuola, Flumax ja kasvojen ja silmien putsaus useasti päivässä. Pojista osa lopetti syömisen, kun haju ja makuaisti hävisivät. Pakkosyöttöä ja juottoa.  Näistä ei isompaa apua. Lauantaina sitten päivystykseen Tampereen Statukseen. Siellä pennut tutkittiin uudelleen. Saivat ensimmäiset antibiootit injektioina ja jatko sitten eilisestä alkaen liuoksena kuin myös lisätukihoidot entiseen malliin +Prevomax limakalvoturvotuksen estoon ja ruokahalun lisäämiseen.  Antibiottihoito tukihoitoineen alkoi helpottaa oireita selvästi (flunssa oli muuttunut bakt. tulehdukseksi). Nyt pennut kaikki olleet ahkerasti nisillä + märkäruoka aloitettu. Painot ovat lähteneet selvään nousuun. Nemon silmätulehdus on sitkeätä laatua, mutta hänkin on tisulla reippaasti ja paino nousee. Leikki ja paini ovat alkaneet uudelleen. Pennut ovat löytäneet hiekkalaatikon, eli vahinkoja ei ole tainnut tulla kuin yksi. Antibioottihoito jatkuu tulevaan viikonloppuun saakka. Toivottavasti kaikki pennut tuolloin jo ovat hyvissä voinneissa. 

Ohessa kuvat Nallesta, Nannasta, Novasta. Nemosta en vielä 4 viikkois galleriaan kuvaa ottanut. Silmät vielä niin kurjan näköiset.  Nemosta kuvia myöhemmin, kun toipuu taudista.

Päivitystä 23.3.2024 Näiden pentujen kohdalla on kovasti pohdittavaa. Pojista kaksi värityksen puolesta voisivat pärjätä näyttelyissä eli Nalle ja Nova. Edelleen olen puntaroinut kasvatukseen jättämistä sekä yhden pojan ja mahdollisesti tytön eli Nannan. Kasvattajana puntaroin millaista linjaa nämä pennut edustavat. Linja vaikuttaa hyvältä. Pennut ovat isoja ja voimakkaita. Painot ovat nousseet hienosti. Toivottavasti pennuista tulee myös hyväluonteisia, kuten heidän vanhempansa. Geneettisesti näiden pentujen isä on true bicolour ja edustaa ns. perinteinen ragdoll linjaa myös väritykseltään. Emo Usva on geneettisesti high mitted, koska yksi pennuista on mitted. Se ei muuten kaiketi olisi mahdollista. Kumpikin vanhemmista on vapaa ns. PG taustasta, jonka linjan pyrin pitämään. 

 Näistä Usvan pennuista on tullut paljon kyselyjä. Värivirheelliselle poikapennulle Nemolle on ehkä mahdollinen koti jo varattuna. Asiaa suunniteltiin jo syksyllä. Muiden kolmen pennun kohdalla en osaa vielä päättää, mikä on heidän tulevaisuutensa. Jos Nalle olisi ollut värivirheellinen päätösten teko olisi ollut huomattavasti helpompaa. Näistä pennuista saan jättää siis yhden poikapennun joko omaan kasvatukseen tietyin edellytyksin tai myydä Suomen ulkopuolelle. Nova? vai Nalle? Tästä asiasta keskustelen vielä pentujen isän kasvattajan kanssa. Kun näitä näin pohdin blogityyliin julkisesti saan samalla tuulettaa ja rauhoittaa tilannetta ja omaa mieltäni ja odotella omien suunnitelmien kypsymistä.

Usvan pentuja käyn seuraavan kerran katsomassa todennäköisesti viikolla 15. Tuolloin myös kuvaan ja katson miten pennut ovat kehittyneet. He ovat tuolloin noin 6 viikon ikäisiä. 

Nalle ja Nova edessä, Nemo ja Nanna takana
Nalle ja Nova edessä, Nemo ja Nanna takana
Miisa Rag n 04 18 vk
Miisa Rag n 04 18 vk

Tänään kävin katsomassa sekä Inkan tyttöpentua Miisaa Hämeenkyrössä, Miisa lähtee viikon kuluttua omaan kotiin Kangasalle.

 Samoin kävin katsomassa Usvan 3 vk:n ja 2 pv:n vanhoja pentusia Kurussa. Kovasti olivat kasvaneet edellisestä käynnistäni. Nallen kohdalla  värityskuvio vaihtui jo hieman aiemmin mittediksi eli Rag a 04. Pennut olivat reippaita, reviiri oli laajentunut jo tovin kotipesän ulkopuolelle. Tulevina viikkoina pennut opettelevat hiekkalaatikon merkityksen ja aloittavat kiinteän  ruoan syömisen. Vielä on menty täysin tisumaidolla. Reippaita pentuja.


Tänään kävin katsomassa Usvan pentuja, jotka tänään 11 päivän ikäisiä. Tarkennetun tsekkauksen jälkeen pentupesästä löytyykin 3 poikaa ja vain yksi tyttö. Pojista Nova vaikuttaa olevan värivirheetön sininen bicolour, Nalle näyttäisi olevan mitted ja kirsussa väritön täplä, mittedeillä sallittu. No katsotaan Nallen kohdalla miten värijakauma muotoutuu jatkossa. Nemo on selkeä bicolour, mutta värivirhe vasemmassa korvassa, joka  jää vaaleaksi. Tyttö Nanna on bicolour, jolla näyttäisi ikävästi molempien korvien juurissa olevan liikaa vaaleaa symmetrisesti kummallakin puolella.  Tytön kohdalla jään siis seuraamaan myös värien kehittymistä ja jakautumista. Ohessa kuvat jokaisesta, silmät ovat kaikilla aukeamassa. 

Pohdintaa pentueen tiimoilta: Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että pentueesta vain Nova olisi värivirheetön. Seuraan pentujen kasvua ja värien kehittymistä. Ovathan vasta 11 päivän vanhoja.  Mikäli värivirheet vahvistuvat omat kasvatussuunnitelmat menevät uusiksi. Jos jätän Novan omaan kasvatukseen en voisi sitä kuitenkaan käyttää omille naarailleni ja lainaamisessa muille kasvattajille on omat hankaluutensa. Myynti Suomen ulkopuolelle voisi ehkä olla mahdollinen. 


Manu Rag n 03
Manu Rag n 03
Miina Rag n 04
Miina Rag n 04

4.3.2024 lisää infoa. Eilen matkusti Manu poika Kauniaisiin uuteen omaan kotiin. Oikein onnellisia tulevia päiviä ja vuosia Manu (FI*Midnightdolls Night On Fire Rag n 03) kisulle ja hänen perheelleen. Miina kisu jäi vielä sijoituskotiin odottelemaan tulevia uusia  perheenjäseniään. Miina luovutetaan pääsiäisenä. 

Usva ja pennut noin tunti synnytyksestä 29.2.24
Usva ja pennut noin tunti synnytyksestä 29.2.24

Päivitys 4.3.34 Viime viikko sujui niin nopsaan, että päivitykset tahtoi jäädä paitsioon.

Usva synnytti  29.2.2024 eli karkauspäivänä. Odotuspäivillä 64 upeasti ja nopeasti 4 komeaa pentua. Painot kaikilla 100 g  pintaan.  Kaksi poikaa  ja kaksi  tyttöä syntyi.  Lapsoset tänään tulevat 5 päivän ikäisiksi ja kaikki ovat lähes kaksinkertaistaneet painonsa. Upeaa. Olen niin tyytyväinen, Toivottavasti jatko sujuu yhtä hienosti pentusten elämässä. 


Viikonloppu on kulunut reissatessa. Tänään 18.2.24 kävin Kurussa katsomassa naarastani Usvaa. Usvalla nyt odotuspäiviä 53 ja hienosti on vauvamasu kasvanut. Liikkeet tuntuvat hyvin ja äitiliinillä on jatkuva nälkä, joka oikein hyvä asia. Lapsoset tarvitsevat paljon energiaa kasvaakseen terveiksi ja energisiksi pentusiksi. 

Usva, odotuspäiviä 53
Usva, odotuspäiviä 53

Päivitys 18.2.24

Eilen kävin Hämeenkyrössä katsomassa Miinaa ja Manua. Kovin olivat kasvaneet, vaikka reilu viikko sitten näin heitä ed. kerran kakkosrokotusten aikaan. Manu varattiin alustavasti eilen. Miinan varaus odottaa vielä pari päivää lopullista sinetöintiä. Ohessa kuvia pennuista eilen 17.2.24


Päivitys 5.2.2024 Iloisia uutisia. Urokseni Dino toimii jälleen pitkän hiljaiselon jälkeen, Suprelorin Implantti, eli ns kemiallinen kastraatio kesti lähes kolme vuotta, tarkalleen 2 vuotta 8 kk. Dino on saanut nyt tiineeksi 1 tyttökissan Mistynight kissalasta. Pennut syntynevät tämänkuun loppupuolella.

Täydennystä edelliseen. Pentuja syntyi yksi 22.2.24. poikapentu, Justianus nimeltään. Todennäköisesti creme bicolour. Ohessa kuva hänestä noin 3 viikon ikäisenä. 

FI*MistyNight Justianus  s. 22.2.24 Rag e 03?
FI*MistyNight Justianus s. 22.2.24 Rag e 03?

Päivitys 18.1.2024

Tänään Miina ja Manu saivat ensimmäiset rokotukset ja tunnistesirut. Kävi myös ilmi, että kummallakin pennulla on häntämutka, eli ns knikki. 

Miina on alustavasti varattu. Manu etsii vielä uutta kotia.  Olen ilmoittanut pentujen kyselijöille pentujen knikeistä. Häntämutkat eli knikit eivät nykykäsityksen mukaan lyhennä ko. pennun elinajanodotetta, lähinnä knikki on kauneusvirhe, joka puolipitkäkarvaisella kissalla jää karvapeitteen sisään piiloon.  Molempien pentujen II rokotukset ja kastraatio/sterilisaatio ajat on jo sovittu. 

Miina ja Manu eläinlääkärikäynnillä
Miina ja Manu eläinlääkärikäynnillä

Päivitys 14.1.2024

Marskin ja Inkan pennut täyttivät perjantaina 8 viikkoa. Hiekkalaatikko jutut sujuvat jo hienosti ja kiinteä ruoka maistuu jo kummallekin. Miina on hieman ronkelimpi kuin Manu. Ensi viikon torstaina pennut saavat eka rokotteensa ja mahdollisesti myös sirut. Rekisterikirjat Kissaliitosta ovat jo tulleet reilu viikko sitten. 

Manu = FI*Midnightdolls Night on Fire, RAG n 03

Miina = FI*Midnightdolls Eyes Of a Maniac, RAG n 04

Miina ja Manu olivat kumpainenkin jo alustavasti varattuna. Tänään Manu vapautui varauksesta. Mikäli innostut ruskeasta bicolour pojasta lemmikiksi, olisi sellainen vielä vailla loppuelämän kotia.  

Lisää päivitystä.

26.12 lähdimme vähän pidemmälle tapaninpäivän ajelulle Porvooseen. Usva kertoi sijoituskodille, että nyt olisi aika uusille lapsukaisille. Usvan kävimme hakemassa kotiin takaisi  29.12 ja nyt siis jännitetään, ovatko treffit tuottaneet tulosta. Mikäli näin on, on pentusia odotettavissa maaliskuun alkupäivinä.  Sulhona toimii edelleen Fox, GIC FI*Satinante's Blues Brothers Jake Zagreus. 

Päivitys 1.1.24

Aika rientää, Inkan ja Marskin rakkauden hedelmät ovat jo 6 viikkoisia. Pentujen rekisteröinti kissaliittoon on aloitettu ja he löytyvät jo omistamieni kissojen luettelosta

Miina on ruskea mitted väritykseltään ja hänen rekisterinimensä on  FI*Midnightdolls Eyes of a Maniac

Manu on ruskea bicolour väritykseltään ja hänen rekisterinimensä on FI*Midnightdolls Night on Fire

Kävin pentuja katsomassa sijaiskodissa Hämeenkyrössä 23.12. Pennut olivat kasvaneet hienosti. Nyt ovat jo sisäsiistejä ja kiinteän ruoan omaehtoinen syöminen alkaa olla jo hallinnassa. 

Manu ja Miina 5 viikkoisena
Manu ja Miina 5 viikkoisena

Päivitys 19.11.23

Kaikki ei aina mene kuin strömsössä. 

Inka synnytti 17.11.23 vain 2 pirtsakkaa elävää pentua, siitä huolimatta, että viittä pentusta odotettiin. Yksi syntyneistä pennuista oli enkelipentu, joka mahdollisuus on aina olemassa. Muita ei sitten syntynytkään. Eli summa summarum 2  UÄ:ssä nähdyistä sikiöistä olivat niinsanotusti reserboituneet, eli imeytyneet verenkiertoon jossain tiineyden vaiheessa, tai UÄ:n tulkinnassa oli virhe. 

Ohessa kuva onnellisesta emosta sekä hänen kahdesta pentusestaan, joista toinen on tyttö ja toinen poika. 

Inka ja pennut Miina ja Manu
Inka ja pennut Miina ja Manu

Päivitys 19.10.23

Marskin ja Inkan treffit onnistuivat. Inka on tiine ja pieniä Marskeja ja Inkoja on odotettavissa Midnightdolls kissalaan siinä marraskuun 18 päivän seutuvilla.  Tiineysultrassa näkyi 5 pikkuista. 

Päivitys 18.9.23

Ks. päivitys 5.6.23

Inkan ja Marskin uusintatreffit päättyivät tänään ja nyt pidetään peukkuja pystyssä, että tulosta olisi tulossa. Jos treffit onnistuivat, on Midnightdolls kissalassa pentusia marraskuun puolivälin kieppeillä. Tämä asia varmistunee kuitenkin jo 3-4 viikon päästä suoritettavan tiineysultran tuloksella.


Päivitys 21.8.2023

Midnightdolls kissalassa on hiljaista. Sekä sijoituspennut  Pilli ja Pulla ovat saaneet uudet omat kodit, samoin oma sijoituskissani Usvan pikkuinen Lenore on lähtenyt sijoituskodista omaan uuteen kotiin. 

Suunnitelmissa on astuttaa tytöt Usva ja Inka heti seuraavasta kiimasta ja Judith heti, kun astuttamiseen tarvittavat kokeet ja testit on tehty. Midnightdolls kissalaan odotetaan siis tyttöjen kiimoja. 

Päivitys 5.6.

Ks. ed. Ilmeisesti on nyt käynyt niin, että Inkan ja Marskin yM

hteiselo ei tuottanut vielä tulosta. Tämä vielä jkv epävarmaa, mutta jos näin kävi, niin Inka on tarkoitus astuttaa uudelleen samalla sulhasella heti seuraavasta kiimasta

Päivitystä edelleen 26.5.23. Sijoituskodissa Hämeenkyrössä asuvalla  nuorella neidolla  Inkalla  IC, FI*Midnightdolls Keep The Faith, JW,  Rag n 03 kävi Marski sulho, FI*Dollyblues The Colour of My Love, Rag n 03 ja jos lempi on leiskunut riittävästi  on Midnightdolls kissalaan tulossa pentusia heinäkuun 15. päivän seutuun. Toivotaan näin. Tämä siis epävKarma ennakkotieto

Tässä kuvat nuoresta parista 

Päivitystä 26.5.2023

Nyt olen päivittänyt huonosti tätä sivustoa, pahoitteluni. Enkä viitsi viitata kiireeseen. On vaan ollut niin paljon kaikkea, etten ole saanut aikaiseksi.

No. Hildan ja Romeon pennut 2 poikaa syntyivät sektiolla 10.5.23. Nämä pennut ovat Dollyblues kissalan omaisuutta ja pentutiedustelut sinne. https://www.dollyblues.com. 

Pennut ovat nyt 2,5 vk. vanhoja, eli ovat vielä kovin pieniä, mutta potria poikia kumminkin. Olen nimennyt heidät Pilliksi ja Pullaksi, koska toinen pennuista on selkeästi eri tyyppinen, hoikka ja kevyempi (Pilli) kuin toinen, joka on tanakampi ja pulleampi (Pulla). Pentujen väreistä ei voi sanoa muuta kuin että ovat punaisia tai cremejä,  tabby kuviolla tai sitten ei. Bicoloreita näyttäisivät olevan kuitenkin kumpainenkin. Kummankin pentusen silmät ovat jo täysin auenneet ja kohta aloitellaan lisäruoan antamista ja hiekkalaatikkoon tutustumista. Pennut ovat rauhallisia, lieneekö syy siinä, kun ovat kaksin. Äiti Hilda hoitaa heitä erittäin hyvin. 

Pilli ja Pulla 2 vk
Pilli ja Pulla 2 vk

Päivitys 26.5.23. Usvan vauva on myös syntynyt sunnuntaina 14.5.23 eli äitienpäivänä. Pienokainen voi hyvin ja kasvaa hyvin äidinmaidolla ja on tulevana sunnuntaina 2 viikon ikäinen. Silmät hänellä ovat aukeamassa. Olen menossa häntä ja äiti Usvaa katsomaan. Pienokainen on tyttö ja jos hän kehittyy hyvin ja on värivirheetön hänet on varattu jo reilu vuosi sitten. Tuolloin ei toki tiedetty, että vauvoja syntyisi vain yksi. Eli tämän pikkuneidin kehitystä seurataan. Hän on nimeltään Lenore (Edgar Allan Poen runon/no´vellin  mukaan).

Päivitys 6.4.23 Kissalani naaraalle Usvalle on tulossa vauva (toivottavasti vauvoja). Laskettu aika on  14-15 toukokuuta. Usva kävi tiineysultrassa 31.3 ja vauvoja tuolloin näkyi vain 1. Toiveissa on, että heitä kuitenkin voisi olla useampia. Usvan pentu, pennut syntyvät sijoituskodissa Kurussa.

Yhdistelmästä Usva, GIC, FI*Midnightdolls There Must Be An Angel & Foxi, GIC FI*Satinante's Blues Brother Jake Zagreus

Lisäksi kissalassani asuva Dollyblues kissalan omistuksessa oleva Hilda on myös saamassa vauvoja. Laskettu aika on 6-7 toukokuuta. Hildan tulevat pennut syntyvät Midnightdolls kissalassa Tiineysultrassa löytyi kaksi vauvaa, toivon, että siellä olisi useampi. 

Yhdistelmästä Hilda, IC Dollyblues Higher Power & Romeo, BW GIC Celestial's Here Until Forever, JW

Pikainen päivitys 14.3.23 Kaisulle on mahdollisesti löytymässä oma koti, siitä myöhemmin

Hilda on käynyt tapaamassa poikaystävää, tästäkin lisää, kun tulokset  varmistuvat

Usva on myös käynyt tapaamassa poikaystävää, josta lisää myöhemmin, kun tulokset varmistuvat

Päivitys 22.2.23 Kaikki pennut Kaisua lukuunottamatta ovat jo uusissa kodeissa. Kasper, Kaisa, Kerttu ja Konsta ovat hienosti kiinnittyneet uusiin perheenjäseniinsä.

Kaisu taitaa jäädä kotiin. Hänestä on kehkeytymässä oikein sievä sinikilppari mitted tyttö, jolla on luonnetta.  Uskoisin hänen menestyvän myös näyttelyissä. Olen aikeissa ilmoittaa Kaisun mahdollisesti Turkuun ja ehkä Karkkilaan. Seuraan Kaisua tarkemmin ja miten esim. näyttelyissä käyminen ja mahdollinen jännittäminen tulevat hänen terveyteensä vaikuttamaan. Toki, jos Kaisulle löytyy  kodin ulkopuolelta rakastava uusi koti, ei myyntikään ole mahdoton. Tämä asia on tulevaisuudessa neuvottelukysymys ja siihen liittyy ehtoja myös kasvattajan puolelta.  

Päivitys 13.2.2023. Hildan ja Banjon pennuista  Kaisa ja Kerttu ovat jo uusissa omissa rakastavissa kodeissa. Vielä on pentuviisikosta viimeisiä päiviä täällä kotosalla Kasper, Konsta ja Kaisu.  Kasper on kotiutumassa huomenna ja Konsta vähän myöhemmin. Kaisun tulevaisuus on ikävä kyllä auki. Kaisulta löytyi pentutarkastuksessa lievä sivuääni sydämessä ja UÄ:ssä sitten paljastui tricuspidaaliläpän kehityshäiriö. Mietin siis Kaisun  tilannetta jatkossa. Kaisu on tällä hetkellä terve, eloisa neitonen, eikä ennustekaan ole huono, mutta tarkkailun alla Kaisu on. 

Ohessa vielä muutama kuva 15 viikkoisista pennuista. 


5.2.23 Hildan ja Banjon pennut tänään 14 viikkoa ja omat uudet kodit jo odottavat. Tänään on otettu kuvia ja leikattu kynnet ja punnittu pennut. Tyttöjen painot  1,7 kg tienoilla ja pojat ovat jo yli 2 kg:n painoisia. Huomenna on pentujen II rokotusten päivä ja samalla päivällä myös pentutarkastukset. Aika on mennyt nopsaan ja tyttöjen sterilisaatiohaavat ovat hienosti parantuneet.  Pennut ovat tottuneet kaikenlaisiin ruokiin ja raakaruoka esim. tuntuu olevan herkkua ja soljuu alas pikkumassuihin oikein sutjakkaasti. 

Tässä alkaa kasvattajalle siis viimeinen viikko näiden pentusten kanssa, torstaina 9 pv. helmikuuta ovat tytöt jo lähtökuopissa uusiin koteihin ja pojista Kasper seuraavalla viikolla. Toisaalta tuntuu hakealta, toisaalta olo on hieman helpottunut. Meno täällä on jo melkoista ja aikuiset kissatkin ovat lähteneet ajoittain pentujen riehakkuuteen mukaan.

Tässä koko katras ja äiti ylinnä
Tässä koko katras ja äiti ylinnä

Koko pesue ja äiti Hilda ylinnä, Konsta, Kerttu, Kasper, Kaisa ja Kaisu

23.1.23, johan on ollut vauhdikasta tämä kissalan arjen pyörittäminen, lupasin kuvia jo viime  viikolla, mutta nyt ne vasta sain aikaiseksi tänne. Kaikilla pennuilla on nyt kodit, jotka innolla jo odottavat uuden perheenjäsenen saapumista.  Pennut ovat nyt 12 viikkoa vanhoja ja odottaa täytyy, kunnes he täyttävät 14 viikkoa.  Tällä viikolla loppuviikosta tytöt lähtevät sterilisaatioon ja Kasper kastraatioon. Konsta jatkaa matkaa Dollyblues kissalaan varmistamaan tämän linjan jatkuvuutta. 

Päivitys 16.1.2023  Kerttu pennun alkuperäisen varauksen peruunnuttua, tuli uusia kysyjiä monta ja heistä valikoitui pentua katsomaan henkilö, joka oli Kerttua kysynyt jo joulukuussa. Hän tulee tutustumaan pentuun lähipäivinä.  Lisäksi minulla on varalla perhe, jolla on kasvatti Fridan pentueesta. Kerttu ei siis tällä hetkellä ole enää varattavissa. 

Pennuista pyrin ottamaan uusia kuvia huomenna. 

Päivitys 10.1.2023. Viikonlopun jälkeen on varmistunut Kaisan ja Kaisun tulevaisuus, Kaisa lähtee Tampereelle ja Kaisu Klaukkalaan. Kertun alustavasti varannut asiakas perui perhesyiden vuoksi,  joten Kerttu on vielä varattavissa lemmikiksi. 

Päivitys 9.1.2023. Lähes 3 viikkoa on kulunut edellisestä päivityksestä. Hildan pennuilla nyt 10 viikkoa täynnä. Pennuista Kasper on lähdössä Kuopioon, Konsta jää Dollyblues kissalaan kasvatukseen. Kaisun ja Kaisan tilanne on vielä hieman auki. Tytöistä toinen lähtee todennäköisesti Klaukkalaan ja toinen Tampereelle, mutta kuin, se asia on vielä ns. vaiheessa. Kerttu jää todennäköisesti tänne Tampereen seudulle, uuden kodin osoite on vielä avoin.  Ohessa 8.1. otetut kuvat pennuista. Pentujen rekisteröinti on aloitettu eilen. 

Pennut ovat saaneet jo ensimmäiset rokotteensa ja seuraavaksi on vuorossa ster/kastr. 26.1.23 ja viimeinen rokotus ja pentutarkastus 6.2.23. Näiden jälkeen pennut ovat valmiita lähtemään uusiin koteihin. 


Päivitys 25.12.2022, viikko on jälleen vierähtänyt ja Hildan pennut nyt 8 viikon ikäisiä. Menoa  riittää ja pennut on vapautettu pentuhuoneesta koko pienen kotimme tiloihin. Pennut voivat hyvin, nyt ei mitään erikoista uutta ole pentujen kehityksessä tapahtunut. Toki siinä mielessä, että kissalle kuuluvat taidot lisääntyvät kaiken aikaa ja pennut tulevat erittäin hyvin toimeen aikuisten kissojemme kanssa.  He ovat kovasti liikkuvaisia ja vilkkaita. 

Ohessa tänään otetut kuvat pennuista 8 viikon iässä. 
Päivitys 18.12.22.Hildan pennut tänään 7 viikkoa. Viikko on jälleen vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Pennut ovat oppineet lisää kissamaisia taitoja ja elämä pentuhuonessa on ajoittain melko villiä, kaikki mahdolliset kolot on tutkittu tarkkaan ja välillä ihmetelty maailmaa pentuhuoneen ulkopuolellakin, joka vielä on hieman pelottavakin, paitsi turvallisessa sylissä, kun avarampaa maailmaa tutkitaan. 

Pentujen ensimmäiset rokotukset on sovittu 4.1.22, jolloin pennut saavat myös tunnistesirut. Ohessa kuvagalleria pennuista 7 viikon ikäisinä. 

Kerttu, Kaisu ja Kaisa 7 vk.

Kerttu, Kaisu ja Kaisa 7 vk
Kerttu, Kaisu ja Kaisa 7 vk

Konsta ja Kasper 7 vk

Konsta ja Kasper 7 vk
Konsta ja Kasper 7 vk

Päivitys 10.12.22 tänään varmistui, että pentuset rekisteröidään Midnightdolls kissalan  nimiin. Yksi pennuista jää kasvatukseen,  vielä tänään tämän pennun henkilöllisyyttä ei päätetty, koska pennut ovat kuitenkin vielä niin pieniä, että varsinkin punaisen ja cremen pojan kohdalla ei voi varmuudella sanoa, ovatko bicoloreita vai  mittedeitä. Pentujen rekisteröintiäkään ei vielä tehdä, koska rekisterikirjan muutos on todella vaikea ja pitkäkestoinen operaatio. Mieluummin siis niin, että pennut rekisteröidään heti oikein kuin että rekisterikirja joudutaan vaihtamaan toiseen, jos väri osoittautuu vääräksi. Tyttöjen kohdalla tätä ongelmaa ei ole, mutta yleensä creme/punainen väri pojilla varmistuu hieman myöhemmin. Pennut rekisteröidään kuitenkin ennen 3 kk:den ikää. 

Kuvaan pennut huomenna päivänvalossa,  jolloin pentujen värit ja silmien väri tulevat kauniimmin esiin.  Pennut ovat huomenna  6 viikkoa vanhoja.Rekisterinimet ovat jo päätetty.

Teemana The Queen. Nimet myös osittain kuvaavat pennun persoonaa.

  • Konsta          Midnightdolls We Will Rock You, 
  • Kaisa             Midnightdolls I Want It All, 
  • Kerttu           Midnightdolls Love of My Life
  • Kaisu            Midnightdolls Doing All Right
  • Kasper          Midnigtdolls A Kind of Magic O

Tänään 11.12.22 pennut kuvattu. Ohessa pentujen kuvagalleria.  He ovat nyt 6 viikon ikäisiä. 


Päivitys 3.12.22. Lähes 2 viikkoa on kulunut edellisestä päivityksestä. Hildan pennut ovat kasvaneet hurjasti, puolen kilon rajapyykki on jo ylitetty. Kiinteää ruokaa syödään, myös vettä osataan juoda ja mamman maitobaarissa käydään toki vielä säännöllisesti.  Ensimmäinen madotuskin on jo kestetty ja selvitty.  Pentuset ovat olleet terveitä,  hiekkalaatikkoa osataan käyttää hienosti ongelmitta. Iloisenoloisia pikkupentusia ja niin suloisia juuri nyt, avoimia, pelkäämättömiä. Ohessa pentusten kuvat. Kuvattu 2.12.2022 4 vk 5 pv vanhoina.

Päivitys 24.11.2022.

Vihdoin pääsen päivittämään. Hildan pentuset nyt 3 vk ja 4 päivää. Aika on rientänyt siivillä ja pahoittelen, että viiveellä päivitän. Syitä on monia ja jääköön ne nyt kuitenkin tänne kotiin.

Pennut ovat kasvaneet hienosti. Ovat virkeitä ja pirteitä. Persoonallisuudetkin alkavat jo näkyä jkv. 

Tyttöjä on kolme. Heistä Kerttu kaikkein rauhallisin ja hieman pienempänä kuin muut, jää usein isompien jalkoihin. Hän on kuitenkin sitkeä, eikä luovuta helposti. Kaisa on  pentusten pullukka, myös rauhallinen, leikkisä kumminkin. Kaisu on vilkas ja ensimmäisenä siellä missä tapahtuu.

Pojista Konsta on rauhallinen, tuumaileva ja seuraa muiden touhuja. Kuisma taas on äänekäs ja kiipeää ekana syliin ja lisämaidon kimppuun. 

Nyt opetellaan jo kiinteän ruoan syömistä ja kasvot pentusilla juuri sen näköiset. Lisämaitoa ovat saaneet jo melko varhaisessa vaiheessa, koska Hildan oman maidon varastot ovat olleet niukat. Hilda hoitaa pentusia kuitenkin erittäin hyvin ja on huolellinen ja rakastava äiti. 

Pennut opettelevat nyt myös hiekkalaatikon käyttöä ja kovasti asiaa tutkitaan. Ohessa kuvat pentusista tänään, jolloin heillä on ikää 3 vk ja 4 pv.


Päivitys 31.10.2022

Eilen, 30.10. syntyivät Hildan ja Banjon pentuset. Pentupesässä tuhisee näin ensi silmäyksellä 3 tyttöä ja 2 poikaa. Pennut ovat pirtsakoita tapauksia ja äiti Hildan nisistä tapellaan jo kovasti. 

Seuraan pentusten kehitystä ja värejä vielä tovin ja neuvottelen vielä Niina Kiven (Dollyblues kissala) kanssa samoista asioista. Pentusia voi kysellä sekä Dollyblues kissalasta, että Midnightdolls kissalasta kun sen aika tulee. Pentuset ovat luovutusikäisiä helmikuun alkupuolella 2023

Fridan ensimmäinen ja ainoa pentue, J pentue

Yhdistelmästä Frida, FI*Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03 & Cassu, FI*Collicatin Ice Age Rag a 03 21, pentue jäi myös Cassun ainoaksi pentueeksi. 


Päivitys 16.10.2022. Kuukausi on kulunut edellisestä päivityksestä. Fridan ja Cassun  pennut ovat kotiutuneet uusiin koteihin ja koti tuntuu nyt hetken jkv tyhjältä.  Pojat Morris, Johnny ja James lähtivät jo viikko sitten ja tytöt Juliette, Justine ja Judith nyt perjantaina ja eilen. 

Judith jää jatkamaan Fridan ja Cassun linjaa yhdessä Gayaneh kissalan kanssa. 

Paljon onnea pentusille uusiin koteihin. Positiivista palautetta on tullut paljon ja olen siitä hyvin kiitollinen. 

Päivitys 5.7.2022

Midnightdolls kissalassa on pentuja. He ovat syntyneet 29.6.2022.

Yhdistelmästä Frida, IC Midnightdolls Someone You Loved, JW & Cassu, Collicatin Ice Age.

Pennuista 3 on tyttöä ja 3 on poikaa. Pentupesässä tuhisee kuusi pikkuista. Värejä ei vielä pysty arvioimaan, mutta näyttäisivät kaikki olevan bicoloreita. 

Tänään 7.9,2022 täyttävät Fridan ja Cassun pentuset 10 viikkoa. Pennut ovat kasvaneeto hienosti. Paino kaikilla alkaa olla  jo yli 1,5 kg. Persoonallisuudet kehittyvät hyvää vauhtia. Johnny on pennuista rohkein, vilkkain mutta myös hyvin syliin tuleva. James katselee ensin ja innostuu vasta sitten, mutta on sitkeä ja todella "kiltti", Jack on ehkä pojista kaikkein rauhallisin, viihtyy myös sylissä.  Tytöistä Judith on tarmokas, reipas ja herkästi innostuva. Justine on sitkeä ja viihtyy palvelijan  olkapäällä heti kun  vaan pääsee kiipeämään sinne. Juliette on riehakas tyttönen ja valloittava omalla olemuksellaan. Kaikki ovat rohkeita ja meno onkin täällä meidän pienessä talossa ajoitain tosi railakasta. 

Pentujen toka rokotukset ja pentustarkit ovat 23.9. Pennut ovat luovutusiässä 5.10.22 jälkeen, jolloin ovat 14 viikon ikäisiä. Pentujen ilmoitus PawPeds :iin on laitettu vireille. 

Ohessa ajankohtaiset kuvat pennuistaPennut ovat kaikki varatut ja Judith on jäämässä kasvatukseen. 

Tänään 25.8.2022 päivitystä.  Fridan pennut täyttivät eilen 8 viikkoa. Pennut kasvavat vauhdilla ja alkavat kaikki olla jo kilon painoisia. Pennuista Johnny,  Juliette, Justine, James ja  Jack ovat varatut.  Judith on jäämässä kasvatukseen nyt sitten kuitenkin. Ensin ei pitänyt, mutta monien toiveiden vuoksi näin pääsi käymään. 

Pennut ovat menossa eka rokotuksiin 2.9. ja siitä sitten noin 4 viikon päästä pentutarkastukset, tehosterokotukset ja sterilisaatiot Juliettelle ja Justinelle. Kastraatiot Johnnylle, Jamesille ja Jackille. Äiti Frida on aika ajoin jo pulassa villien pentujen hoitajana. Pentuhuone alkaa käydä jo ahtaaksi 6 rasavillille pennulle. 

Ohessa kuvat pennuista nyt 8 viikon ikäisinä

Päivitys 17.8. Onpa kulunut aikaa siitä, kun viimeksi tänne päivitin. Fridan pennut tänään 7 viikkoa vanhoja. Ensimmäisiin rokotuksiin on aika varattuna. Pentuhuoneessa alkaa olla melkoinen meno ajoittain. Kaikki osaavat syödä ja juoda ja leikit ovat ajoittain melko rajuja. Maitobaari on edelleen auki ja usein aamuisin klo 7. kun on herätys, löydän pennut Fridan maitobaarista, ennen aamiaista. 

Pennuista Jack ja Johnny ovat  varatut. Jack menee sijoituskodilleni näyttelykastraatiksi ja Johnny lemmikiksi ystävälleni.  Jamesia ja Justinea ja Juliettea ollaan tulossa katsomaan viikonlopun aikaan. Mitään lopullista ei näiden pentusten suhteen ei ole vielä kuitenkaan päätetty.  

Judithin suhteen asiat vielä täysin kesken. Sijoitustakin olen nyt sitten kuitenkin miettinyt. 

Ohessa kuvia 7 viikkoisista pentusista


Päivä 29. heinäkuuta

Fridan pennut ovat kovasti kasvaneet ja kaikki pennut ovat yli 1/2 kiloisia rasavillejä. Hiekkalaatikkoa osataan jo käyttää ja kiinteää ruokaa osataan syödä, joka näkyy kyllä pentujen kasvoista, kun syödään koko naamalla moussemaista ruokaa vielä hetken, ennen karkeampaan ruokaan siirtymistä. Kuivanappulat eivät vielä ole in. vaikka niitäkin on tarjolla. 

Pennuista löytyy 4 kpl. ruskeita tabby bicolouria, yksi ruskea bicolour ja yksi sininen bicolour, joka tarkoittaa sitä, että äiti Frida kantaa diluutiona sinistä. Tällä ei kuitenkaan ole liiemmin merkitystä, koska pennut syntyivät sektiolla, eli keisarinleikkauksella ja päätöksen tein jo eläinsairaalassa, että tämä jäi Fridan ainoaksi pentueeksi vaikean synnytyksen vuoksi, koska ei ole varmaa, miten mahdolliset tulevat pentueet selviytyisivät normaaliin synnytykseen saakka emon pienen koon vuoksi.

Pentuihin takaisin. Pennuista Judith, Jack ja Justine ovat näyttelykastraattitasoisia ja Johnnylla, Juliettella ja Jamesilla on pieniä kauneusvirheitä värityksen suhteen, jolla ei merkitystä kissan elämässä, lähinnä ne ovat pikantti lisä lemmikkitasoisella pennulla. Kuvat eivät ole tasoltaan parasta A luokkaa, mutta ehkä nämä kelpaavat. Ikiliikkujia on todella vaikea kuvata. 

Kaikki pennut siis tullaan kastroimaan/steriloimaan, sitten kun sen aika koittaa ennen luovutusta. 

Ohessa kuvat 4 viikkoisista ja 2 päivää ikäisistä  pennuista: 


Päivitys 18.heinäkuuta

Midnightdolls kissalan pikkupennut yhdistelmästä Frida ( IC Midnightdolls Someone You Loved  JW, Rag n 03 & Cassu (Collicatin Ice Age Rag a 03 21) ovat tänään 19 päivän ikäisiä.  Vilkkautta pentupesässä jo alkaa olla. Maailmaa katsellaan vielä pentupesän turvasta. 

Tällä viikolla aloitetaan loppuviikosta kiinteän ruoan tarjoilu, sekä myös hiekkalaatikolle opettelu. Ohessa kuvia pennuista:  

Päivitys 23.3.2022 Chanelin pennuista viimeinen, Hertta on muuttanut uuteen kotiin. 

Inka etsii kotia, joka olisi kiinnostunut mahdollisesti Inkan näyttelyttämisestä.  Inka on tarkoitus steriloida kuitenkin ennen luovutusta, sterilointipäiväksi on sovittu 4.5.2022. Inka osallistui Surok:n näyttelyyn Järvenpäässä 12.3.22, jossa tulos EX2, Inka hävisi tasaisen kisan serkulleen Pajulle.  Tulevana viikonloppuna on vuorossa KesKis näyttely Laukaassa.

Inka on suloinen pieni neiti, mutta melko pieni kokoinen, joten en ole pitänyt kiirettä hänen kanssaan.  Jos tuntuu, että olisit etsimäni henkilö/perhe, ota yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät yhteystiedot osiosta. 

Päivitys 14.2.2022

Suurin osa Chanelin ja Britan pennuista ovat nyt jo uusissa rakastavissa kodeissaan ja paljon olen saanut uusilta kodeilta myös positiivista palautetta ja kuvia, joista olen kiitollinen.

Ohessa viimeiset kuvat Britan pennuista yhdessä, ennenkuin tiet eroavat ja  uusi elämä alkaa uusissa mukavissa kodeissa. 

Inka, Rag n 03,  12.1.2022, available
Inka, Rag n 03, 12.1.2022, available
Inka Rag n 03 12.2.2022
Inka Rag n 03 12.2.2022

Päivitys perjantaina 11.2.2022. Tänään lähtevät ensimmäiset  Chanelin pennut uusiin omiin koteihin, vielä muutama kuva pennuista yhdessä ja erikseen. 

Viisikko 11.2.2022
Viisikko 11.2.2022


Päivitys 29.2.2022 

Chanelin pennut tänään 12 vk ja 1 päivä ja Britan pennut ovat 11 vk ja 3 päivää. Kaikille pennuille on jo koti, myös Inkalla, joka siis on jäämässä kotiin. 

Chanelin ja Eetun pentujen nimet
Hertta  = FI SK LO 2135093 FI*Midnightdolls Wonderful Woman RAG a 03
PajuHilla = FI SK LO 2135094 FI*Midnightdolls Little Queenie RAG n 03
Hans = FI SK LO 2135095 FI*Midnightdolls Eyes Of Man RAG n 03
Hugo = FI SK LO 2135096 FI*Midnightdolls She Still Loves You RAG n 04
Herkko = FI SK LO 2135097 FI*Midnightdolls Jamaica Moon RAG a 04

Kuvat pennuista 12 vk ja 2 päivää

Herkko, Hugo, Hans, Hilla ja Hertta
Herkko, Hugo, Hans, Hilla ja Hertta
Hugo, Hilla ja äiti Chanel
Hugo, Hilla ja äiti Chanel

Päivitys 29.2.2022 

Chanelin pennut tänään 12 vk ja 1 päivä ja Britan pennut ovat 11 vk ja 3 päivää. Kaikille pennuille on jo koti, myös Inkalla, joka siis on jäämässä omaan kasvatukseen

Chanelin ja Eetun pentujen nimet
Hertta  = FI SK LO 2135093 FI*Midnightdolls Wonderful Woman RAG a 03
PajuHilla = FI SK LO 2135094 FI*Midnightdolls Little Queenie RAG n 03
Hans = FI SK LO 2135095 FI*Midnightdolls Eyes Of Man RAG n 03
Hugo = FI SK LO 2135096 FI*Midnightdolls She Still Loves You RAG n 04
Herkko = FI SK LO 2135097 FI*Midnightdolls Jamaica Moon RAG a 04Britan ja Pyryn pentujen nimet

Iina = FI SK LO 2135258 FI*Midnightdolls Born To Be My Baby RAG a 03
Into = FI SK LO 2135259 FI*Midnightdolls Have A Nice Day RAG n 03
Iiris = FI SK LO 2135260 FI*Midnightdolls Make A Memory RAG a 03
Inka = FI SK LO 2135261 FI*Midnightdolls Keep The Faith RAG n 03

Pennut saavat II rokotukset 2. helmikuuta ja 5.2 on sitten sterilisaatioiden ja  kastraatioiden aika. Pennut lähtevät uusiin koteihin 11.2.22 alkaen sopimusten mukaan. 

Otan vielä kuvia pennuista tänne nettisivulleni, kunhan ehdin heitä kuvaamaan. 

 

Päivitys 21.1.2022. Tänään kävin katsomassa Hämeenkyrössä  Britan pentusia pitkästä aikaa, edellisen kerran heitä olin nähnyt livenä joulunaikaan, kun olivat kaikki täällä.  Pennut olivat kovasti kasvaneet ja kaunistuneet. Kaikki Inkaa lukuunottamatta ovat nyt varatut. Inkan tilanne on vielä auki ja haluan seurata hänen kasvuaan vielä hetken. Jonkinlaisia suunnitelmia hänen suhteensa on olemassa, mutta ne ovat vasta ajatelmien tasolla. Inkaa en tällä hetkellä ole varaamassa siis kenellekään.  Laitan kuvia, kunhan saan ne ensin siirrettyä tälle tietokoneelle.

Ps. Hertta on varattu. Hertan tuleva koti on Tampereella ja häntä ehkä tullaan näkemään kissanäyttelyissäkin tulevaisuudessa. 

Päivitys 20.1.2022: Huomenna Chanelin pentuset jo 11 viikkoa (siis huomenna). Kaikki voivat oikein hyvin. Ruoka maistuu ja pentuarki sujuu leikin, ruokailun ja lepäämisen vuorotellessa. Nyt vaikuttaa siltä, että kaikki pennut, myös Hertta ovat varatut. Hertan kohdalla vielä pieni kysymysmerkki. 

Pennut ovat kertaalleen rokotetut ja tunnistesirutkin on saatu. Tehosterokote on vuorossa 2.2. ja poikien kastraatio ja Hillan sterilisaatio on suunniteltu tapahtuvaksi 5.2.22. Aika on kuluu tosi nopeasti ja kohta on jo lähtöitkujen aika nopeammin kuin arvata saattaakaan. Kaikille on löytynyt kuitenkin hyvät kodit ja siitä olen kovin onnellinen. 

Ohessa kuvia pennuista, kuvat ovat otettu tänään. 

Hilla, Hertta, Hugo, Hans ja Herkko
Hilla, Hertta, Hugo, Hans ja Herkko

Päivitys 15.1.2022 Ystävä kävi katsomassa Britan pentuja Hämeenkyrössä. Siellä myös pentuset voivat hyvin ja kasvavat ja kehittyvät vauhdilla. Pennut kuvissa 8 vk:n ja 3 päivän ikäisiä. 

Ohessa kuvia Britan rakkauspakkauksista: kuvat Mira Riepponen

Iiris, Into, Iina ja takana Inka
Iiris, Into, Iina ja takana Inka

Päivitys 9.1.2022 Chanelin pentuset nyt 9 vk ja 2 päivää. Kaikki pentuset olivat varatut vielä tänään aamupäivällä, mutta nyt illansuussa tuli yksi peruutus, joten Hertta on vapautettu varauksesta.  Hertta etsii  näyttelyistä kiinnostunutta sijoituskotia,  mutta tämä on neuvottelukysymys, lemmikkikotikin voi olla Hertan kohdalla ratkaisu. Ei ole kiirettä.  

Kaikkien pentusten rokotukset ja tunnistesirut  laitetaan 11.1. tiistaina. Pennut ovat kaikki täällä kotosalla hyvin kasvaneet ja omasta mielestäni hyvin myös sosiaalistuneet, samoin myös Britan pennut sijoituskodissa. Ohessa kuvat Chanelin pentusista

Hertta, Hilla ja Hans
Hertta, Hilla ja Hans
Herkko, Hans ja Hilla
Herkko, Hans ja Hilla


Päivitys 8.1.2022 Eilen kävimme katsomassa  Britan pentusia Hämeenkyrössä. Pentuset olivat kovasti kasvaneet reilussa viikossa. Pentusista Into, Iiris ja Iina ovat varatut. Inkan kohdalla vielä mietin tulevaisuuttaan. Inkaa ei ole vielä luvattu kenellekään. Haluan katsoa miten hän kasvaa ja kehittyy. Tällä hetkellä vaikuttaa erittäin hyvälle. Paino nousee mukavasti omalla käyrällään. Ohessa kuvia pentusista.

Pentusten rekisteröinti on jo aloitettu ja heidän rekisterinimensä ovat 

Iina= Midnightdolls Born To Be My Baby,  Into= Midnightdolls Have A Nice Day,  Inka= Midnightdolls Keep The Faith,  Iiris= Make A Memory.

 

Päivitys 25.12.21. Britan pentue tuli meille 22.12.21. Pennut ovat virkeitä, iloisia ja vieraassa paikassa tietysti jkv arempia kuin kenties kotioloissa. Ruoka maistuu kohtuu hyvin ja hygienian suhteen ei ole ongelmia. Aivan ihana pentue tämä ja olen oikeastaan aika tyytyväinen, kun sijoituskoti lähti lomailemaan, niin saan kerrankin nauttia näitä Britankin pentusia kaikessa rauhassa. 

Vihdoin pennuista kuvia joissa he ovat nyt 6 vk ja 4 päivää. 

Iiris, Iina, Into ja Inka 6vk,4 pv.
Iiris, Iina, Into ja Inka 6vk,4 pv.

Päivitys 20.12.21. Pentujen tulevaisuuden suhteen olen tehnyt päätöksiä. Pojista siis kaikki ovat käytännössä jo varatut, tytöistä varmuudella Hilla. Hertan tilannetta mietin ja etsin hänelle mahdollisesti sijoituskotia ja ehdottomasti sellaista kotia, joka haluaisi myös näyttelyttää kissaa, koska hänellä on mahdollisuus menestyä myös näyttelyissä. Hertan kohdalla ei ole kiire sijoittaa. Hertta voi jäädä toistaiseksi kotiinkin. Tulevan kodin tulisi löytyä läheltä Lempäälää, jotta voin opastaa tulevaa kotia näyttelyttämisen saloihin. Toki kissan ehdoilla tietysti. Tämä voi kuullostaa itsekkäältä, mutta olen itse rehellisesti sanoen näyttelyttämisfriikki ja minulle on ainakin vielä tärkeää, että Midnightdolls nimi löytyy Suomen Kissaliiton ranking listoilta. Toki kaikki Chanelin pennut ovat tällä kertaa näyttelytasoisia, eli he ovat värien puolesta virheettömiä.  

Pentusten suhteen on suunnitteilla rokotukset heti vuoden vaihduttua ja ensimmäisistä rokotuksista 3-4 viikon kuluttua toiset rokotukset, sirutukset, viimeiset madotukset ja sterilisaatio Iinan, Iiriksen ja Inkan kohdalla, sekä kastraatiot kaikkien poikien kohdalla.  Eli pentujen luovutukset ajoittuvat helmikuun 2022 loppupuolelle. 


Brita pesueineen tulee meille joulunajaksi ja tuolloin otan kuvia myös heistä. Hyvin ovat sielläkin kehittyneet, ovathan vain 5 päivää nuorempia kuin Chanelin pennut. 

Ohessa kuvat Chanelin pentusista tasan 6 viikon ikäisinä. Pentuaitauksessa kaikki hyvin. Pennut osaavat jo periaatteessa kaikki perustoiminnot, hygienia on hyvin hallinnassa ja myös ruokailu.  Kaikkea ruokaa maistellaan, mutta kuivaruoka ei juurikaan maistu.  Kiivetään, juostaan ja leikitään.  Aika iloinen joukko on kasvamassa ja äiti Chanel huolehtii pennuista erittäin hyvin. 

Edelleen päivitystä 7.12.21. Chanelin pennut ovat nyt 4 vk ja 4 päivää. Hiekkalaatikkoleikit onnistuvat hienosti. Kiinteä ruoka maistuu ja elinpiiri on laajentunut pentupesän ympäristöön, kuitenkin vielä pentuaitauksen sisällä. Ohessa kuvia pennuista. Kuvat otettu tänään

Hans, Hugo, Herkko, Hilla ja Hertta
Hans, Hugo, Herkko, Hilla ja Hertta

Päivitys 7.12.21 Kävin 2.12 katsomassa Britan jälkikasvua. Neljää  suloista pikku palleroa. Vilskettä oli jo pentupesässä kovasti.  Pentusten väritys vahvistui yllättävästi, niin, että pentupesässä tuhisee yksi poika ja kolme tyttöä, joista tytöistä yksi on ruskea bicolour, ei kilpikonnavärinen, kuten ensin olin arvellut. Pennut kasvavat hyvää vauhtia ja sijoituskodissa on aloiteltu jo kiinteän ruoan syömisen opettaminen, samoin kuin hiekkalaatikkoleikit. 

Ohessa kuvat pennuista, joilla jo lemmikkinimet, koska ovat kissalani I pentue, kaikkien nimet alkavat I kirjaimella. Pennut kuvassa 3 viikon ikäisiä.  Kuvat otettu 2.12.21

Päivitys 2.12.2021, Tänään Chanelin pennut ovat täyttäneet 4 viikkoa. Kiinteää ruokaa osataan jo syödä ja tässä suhteessa ruokailuvalikoimaa lisätään vähitellen.  Hiekkalaatikkoa opetellaan käyttämään, välillä tulee vielä osumia muualle kuin osoitettuun vessaan.  Pennut ovat vilkkaita, mutta persoonallisuuksia jo löytyy. Hertta on oman tiensä kulkija, utelias, itsenäinen. Hans tyypillinen mammanpoika, tissillä ekana. Hugo on hauskuuttaja ja osaa ilmeillä. Hilla on siellä missä muutkin. Mamin tissillä herkästi ja kova tyttö kehräämään. Herkko on ns. söpöläinen ja haluaa miellyttää kaikkia, mamia ikävöi herkästi. 

Ohessa kuvia: Pennut kuvissa 3 vk. ja 5 pv. vanhoja. Kuvat otettu keskiviikkona 29.11.21.

Ohessa Britan pentuset, joilla ei vielä ole kotinimiä Intoa lukuunottamatta.  Pennut kuvissa 10 päivän ikäiset


Ohessa Chanelin pentuset 15 vrk. 

Päivitys 19.11.21. Chanelin pennut tänään 2 vk ja 2 päivää. Pennuilla on jo silmät jo auenneet  ja pentupesää tutkitaan ahkerasti. Laitan kuvia pennuista, kun saan niitä valmiiksi. Pennuille on löytynyt jo kutsumanimet, joita täällä kotona käytän.

Pentupesässä tuhisee nyt edelleen 2 tyttöä ja 3 poikaa. Värit ovat nyt kuitenkin tarkentuneet.  1. syntynyt tyttönen, Hertta on sininen bicolour. 2. syntynyt poika, Hans on ruskeanaamio bicolour, 3. syntynyt Hugo on ruskea mitted, 4. syntynyt tyttönen, Hilla on ruskea bicolour ja 5. syntynyt poika Herkko, on sininen mitted. 

Tänään olen  menossa katsomaan myös sijoituskodissa asuvia Britan pentusia.  He ovat tänään 1 vk ja 2 päivää, eli pentueen syntymillä oli väliä vain 5 päivää. On mielenkiintoista nähdä, miten Britan pentuset ovat kasvaneet, painokehityksen mukaan erittäin hyvin. Laitan heistä myös tarkennuksia tarpeen mukaan värien ja sukupuolen mukaan, kun palaan kotiin.


Päivitys 13.11.21. liittyen Chanelin ja Britan pentuihin. Nyt on kyselyitä pentuihin liittyen ollut kohta kolmisenkymmentä. Eli kovasti on asiakkaita, jotka mielellään ostaisivat ragdollpennun  perheenjäseneksi.

Chanelin ja Britan pentuja on yhteensä 9 kpl. Heistä poikia 4 ja tyttöjä 5. Chanelin pentujen värit ovat: tytöt ja yksi pojista ovat ruskeita bicoloreita ja kaksi pojista ruskeita mittedeitä.  Britan pennut ovat kaikki bicoloreita, heistä poika todennäköisesti on ruskea bicolour ja tytöt, joko ruskeita tai sinisiä bicoloureja väritykseltään.  Jo ennen kuin  yhtäkään pentua oli edes ajateltu näille naarailleni, kaksi aiemmin minulta pennun ostanutta ystävääni ovat halunneet seuraavista pentueista itselleen kumpikin poikapennun.  Nämä olen alustavasti heille luvannut, jos pennut miellyttävät.  Eli poikia pentueista on jäljellä 2. Lisäksi kasvattajaystäväni on kovasti kysellyt itselleen ruskeabicolour tyttöä ja jos hän löytää näistä minun tytöistä tulevan kuningattaren kissalaansa. Sen haluan hänelle mahdollistaa. Eli tällä hetkellä jäljellä on vapaana 2 poikaa ja 4 tyttöä. 

Kaikkien pentujen kohdalla haluan vielä seurata heidän kasvuaan ja kehittymistä. Eli nyt näyttää siltä, että en enää teoriassa voi ottaa enempää vastaan pentutiedusteluja. Selvitän ensin ensiksi ja uudelleen yhteyden ottaneiden soveltuvuutta ja todellista halua saada ragdollkissa perheenjäseneksi. 

Kertaan tässä vielä, mitä tulevan pennunostajan on syytä miettiä perusteellisesti, kun perhe harkitsee lemmikin ostoa. 

Tulevilta Chanelin ja Britan pentujen omistajilta edellytän pitkäaikaista sitoutumista.  Kissan elinikä on keskimäärin 15 vuotta. Jos kissasta jostain syystä joutuu luopumaan (näitä syitä voi olla puhjennut allergia, perheen hajoaminen, tai esim tulevan puolison inho kissoja kohtaan, muutto tai  pennun muut pitovaikeudet). Edellytän tämmöisen asian eteen tullessa,  että Midnightdolls kissalan pennun ollessa kyseessä, ehdottomasti ensin yhteydenotto allekirjoittaneeseen, etsitään yhdessä uusi koti. Perheessä voi olla toki lapsia ja lemmikkieläimiä ennestään, aivan pienet lapset ovat pennulle usein mustasukkaisia ja voivat retuuttaa pentua joskus rajustikin ja aiheuttaa ristiriitaa lapsen ja pennun asemasta. Ragdoll tulee hyvin toimeen  esim koirakaverin kanssa. Maatiaiskissojen kanssa ei aina yhteistä säveltä tunnu löytyvän.  Ragdoll on ehdottomasti sisäkissa. Sitä ei missään olosuhteissa saa päästää vapaana ulkoilemaan. Jos perheessä ennestään on vapaasti ulkoilevia maatiaiskissoja, ragdollin on vaikeata ymmärtää, ettei se asia ole hänen kohdallaan mahdollista.  Valjaat ja flexi, jota ihminen pitelee tai sitten lasi tai verkotettu parveke tai tarha ovat ulkoiluvaihtoehdot. 

Kissanpennulle on syytä ottaa vakuutus. Kissat lähtevät uudelle omistajalle rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina, sekä pentutarkastuksen läpikäyneinä, steriloituina/kastroituina.  Kuitenkaan, en voi taata, etteikö kissa jossain vaiheessa sairastuisi ja esim. kaikkia piileviä  sairauksia ei voi kukaan kasvattaja poissulkea pennuilta.

Pieni pentu tarvitsee paljon virikkeitä, varsinkin jos se  on perheen ainoa lemmikki. Pentu kokee eroahdistuksen samalla  


Päivitys 12.11.21 Britan ja Pyryn pennut syntyivät 10.11. päivällä. Pentupesässä tuhisee nyt 3 tyttöä ja 1 poika.  Pentujen kuvioinnissa kaikki ovat bicoloreita, tytöt ruskea tai sinikilppari bicoloreita ja poika ruskea tai sininen bicolour. Kuvassa Britan pennut vrk:den ikäisiä.

Brita ja pennut
Brita ja pennut


Päivitys 7.11.21 Chanelin ja Eetun pennut ovat syntyneet 5.11.21. 

Viisi pienokaista 3 poikaa ja 2 tyttöä. Synnytys sujui ongelmitta, mutta jkv kivuliaasti.  Väreistä 3 päivän vanhoista pienokaisista on vielä vaikeata sanoa  mitään, bicoloreita ja mittedeitä pentupesästä löytyy kuitenkin. 

Chanel ja pienokaiset heti syntymän jälkeen
Chanel ja pienokaiset heti syntymän jälkeen

Päivitys 21.syyskuuta 2021 

Tämän kuun 4. pv. saapui kissalaamme uusi jäsen Hilda, hän on  syntynyt 21.4.2021 ja täytti 5 kk 21.9.21.  Hilda, Dollyblues Higher Power Rag d 03 on kissalani uroksen Dinon tytär.  Hilda on yhteisomistuksessa Dollyblues kissalan kanssa. 23.3.2021 päivitys

Britan pentuja olen käynyt katsomassa viimeksi perjantaina 19.3. Pennut ovat kasvaneet hurjasti ja täyttivät nyt viikonlopulla 11 viikkoa. Sijoituskodissa on menoa ja meininkiä, eikä mikään kodin paikka tunnu olevan enää saavuttamattomissa. Kaikkia hassuja sattumuksiakin on tapahtunut, kuten esim putoaminen vesikippoon, tulipahan Gaabolle tuntuma kylpemiseen. 

Pennut ovat saaneet jo ensimmäiset rokotteensa 15.3 ja seuraavat rokotteet maanantaina 29.3.  ja samalla viikolla 1.4. sitten Gaabon ja Gabrielin kastraatiot sekä Gisellan sterilisaatio. Tästä vielä viikko, niin pennut ovat valmiit lähtemään uusiin koteihin 11.4 jälkeen, jolloin tulevat 14. viikkoa vanhoiksi. 

Ohessa viimeisiä kuvia pentusista

Brita ja pennut maitobaarilla
Brita ja pennut maitobaarilla

Chanelin II pentue, F pentue s.21.11.2020

Chanelin pennut syntyivät 21.11.2020, yhdistelmästä

IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Nalle on Purppuralinnan kissalasta, "Nalle" saapui Purppuralinnaan helmikuussa 2018  Etelä-Ranskasta, Nallen sukutaulu ja lisätiedot löytyvät Purppuralinnan kissalan sivuilta.


Chanel ja viisi pientä palleroa
Chanel ja viisi pientä palleroa

2.3.2021 Päivitys

Chanelin pennut ovat lähteneet kaikki omiin uusiin rakastaviin koteihin. Täällä kotona on nyt kovin hiljaista. Chanel äitiliini edelleen on jotenkin hämmentynyt  asiasta. Nyt ei enää silminnähden hae pentujaan, mutta isoäiti Vilkas on nyt parina päivänä mouruten tuonut lahjoja Chanelille ja palvelijalle. Kuin saaliita. Sekin aika hämmentävää. Täällä Lempäälän kodissa Lari ja Saga ovat vetäytyneet omiin oloihinsa.  

Pennuista Frida, eli Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03 jatkaa tulevaisuudessa Vilkkaan ja Chanelin hyvää linjaa. 


13.2.21 päivitys.

Ohessa kuvat 12 viikkoisista, Kuvaaja Eeva Kattelus Purppuralinnan kissalasta, kiitos hienoista kuvista Eeva. 


Chanelin pennut nyt 6 viikkoa vanhoja. Pennuista kuvat alla. Fabio, Felipe ja Frida ovat varatut, Frida on saanut  sijoituskodin  Tampereelta. 

10.1.21 Kaikki Chanelin pennut ovat nyt varatut. 

Pennut yhteiskuvassa
Pennut yhteiskuvassa
Frida Rag n 03, minä tykkään poseerata
Frida Rag n 03, minä tykkään poseerata

Britan toinen pentue, G pentue s. 3.1.2021 yhdistelmästä: 

GIC Midnightdolls A Little Darling Rag g 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Ohessa kuvat pennuista nyt kun ovat jo neliviikkoisia vilistäjiä. 

Britan ensimmäinen pentue, D pentue, s.29.1.2020

GIC Midnightdolls A Little Darling Rag g 03 & Dollyblues Waitin' On A Sunny Day Rag e 

Britan ensimmäisen pentueen vauvat kuvissa 9 viikon ikäisinä 


Chanelin ensimmäinen pentue, E pentue s.30.1.2020

IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & Aijaicats Unique Uma Rag a 03 21


Chanelin ensimmäisen pentueen vauvat kuvissa 8 viikon ikäisinä