Noel, Lumi, Risto ja Chanel

Ohessa Britan pentuset, joilla ei vielä ole kotinimiä Intoa lukuunottamatta.  Pennut kuvissa 10 päivän ikäiset


Ohessa Chanelin pentuset 15 vrk. 

Päivitys 19.11.21. Chanelin pennut tänään 2 vk ja 2 päivää. Pennuilla on jo silmät jo auenneet  ja pentupesää tutkitaan ahkerasti. Laitan kuvia pennuista, kun saan niitä valmiiksi. Pennuille on löytynyt jo kutsumanimet, joita täällä kotona käytän.

Pentupesässä tuhisee nyt edelleen 2 tyttöä ja 3 poikaa. Värit ovat nyt kuitenkin tarkentuneet.  1. syntynyt tyttönen, Hertta on sininen bicolour. 2. syntynyt poika, Hans on ruskeanaamio mitted, 3. syntynyt Hugo on ruskea bicolour, 4. syntynyt tyttönen, Hilla on ruskea bicolour ja 5. syntynyt poika Herkko, on sininen mitted. 

Tänään olen  menossa katsomaan myös sijoituskodissa asuvia Britan pentusia.  He ovat tänään 1 vk ja 2 päivää, eli pentueen syntymillä oli väliä vain 5 päivää. On mielenkiintoista nähdä, miten Britan pentuset ovat kasvaneet, painokehityksen mukaan erittäin hyvin. Laitan heistä myös tarkennuksia tarpeen mukaan värien ja sukupuolen mukaan, kun palaan kotiin.


Päivitys 13.11.21. liittyen Chanelin ja Britan pentuihin. Nyt on kyselyitä pentuihin liittyen ollut kohta kolmisenkymmentä. Eli kovasti on asiakkaita, jotka mielellään ostaisivat ragdollpennun  perheenjäseneksi.

Chanelin ja Britan pentuja on yhteensä 9 kpl. Heistä poikia 4 ja tyttöjä 5. Chanelin pentujen värit ovat: tytöt ja yksi pojista ovat ruskeita bicoloreita ja kaksi pojista ruskeita mittedeitä.  Britan pennut ovat kaikki bicoloreita, heistä poika todennäköisesti on ruskea bicolour ja tytöt, joko ruskeita tai sinisiä kilpikonnatyttöjä väritykseltään.  Jo ennen kuin  yhtäkään pentua oli edes ajateltu näille naarailleni, kaksi aiemmin minulta pennun ostanutta ystävääni ovat halunneet seuraavista pentueista itselleen kumpikin poikapennun.  Nämä olen alustavasti heille luvannut, jos pennut miellyttävät.  Eli poikia pentueista on jäljellä 2. Lisäksi kasvattajaystäväni on kovasti kysellyt itselleen ruskeabicolour tyttöä ja jos hän löytää näistä minun tytöistä tulevan kuningattaren kissalaansa. Sen haluan hänelle mahdollistaa. Eli tällä hetkellä jäljellä on vapaana 2 poikaa ja 4 tyttöä. 

Kaikkien pentujen kohdalla haluan vielä seurata heidän kasvua ja kehittymistä. Eli nyt näyttää siltä, että en enää teoriassa voi ottaa enempää vastaan pentutiedusteluja. Selvitän ensin ensiksi ja uudelleen yhteyden ottaneiden soveltuvuutta ja todellista halua saada ragdollkissa perheenjäseneksi. 

Kertaan tässä vielä, mitä tulevan pennunostajan on syytä miettiä perusteellisesti, kun perhe harkitsee lemmikin ostoa. 

Tulevilta Chanelin ja Britan pentujen omistajilta edellytän pitkäaikaista sitoutumista.  Kissan elinikä on keskimäärin 15 vuotta. Jos kissasta jostain syystä joutuu luopumaan (näitä syitä voi olla puhjennut allergia, perheen hajoaminen, tai esim tulevan puolison inho kissoja kohtaan, muutto tai  pennun muut pitovaikeudet). Edellytän tämmöisen asian eteen tullessa,  että Midnightdolls kissalan pennun ollessa kyseessä, ehdottomasti ensin yhteydenotto allekirjoittaneeseen, etsitään yhdessä uusi koti. Perheessä voi olla toki lapsia ja lemmikkieläimiä ennestään, aivan pienet lapset ovat pennulle usein mustasukkaisia ja voivat retuuttaa pentua joskus rajustikin ja aiheuttaa ristiriitaa lapsen ja pennun asemasta. Ragdoll tulee hyvin toimeen  esim koirakaverin kanssa. Maatiaiskissojen kanssa ei aina yhteistä säveltä tunnu löytyvän.  Ragdoll on ehdottomasti sisäkissa. Sitä ei missään olosuhteissa saa päästää vapaana ulkoilemaan. Jos perheessä ennestään on vapaasti ulkoilevia maatiaiskissoja, ragdollin on vaikeata ymmärtää, ettei se asia ole hänen kohdallaan mahdollista.  Valjaat ja flexi, jota ihminen pitelee tai sitten lasi tai verkotettu parveke tai tarha ovat ulkoiluvaihtoehdot. 

Kissanpennulle on syytä ottaa vakuutus. Kissat lähtevät uudelle omistajalle rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina, sekä pentutarkastuksen läpikäyneinä, steriloituina/kastroituina.  Kuitenkaan, en voi taata, etteikö kissa jossain vaiheessa sairastuisi ja esim. kaikkia piileviä  sairauksia ei voi kukaan kasvattaja poissulkea pennuilta.

Pieni pentu tarvitsee paljon virikkeitä, varsinkin jos se  on perheen ainoa lemmikki. Pentu kokee eroahdistuksen samalla lailla kuin koiranpentukin, turhautuu ja alkaa mahdollisesti tehdä pahojaan.  Tulevilla omistajilla tulee olla pennulle aikaa pennun ensimmäisenä elinvuotena runsaasti. Primaariperheessään pentu elää laumassa ja koko ajan on kavereita, isoja ja pienempiä. Eli pentu sosiaalistuu hyvin. Pennun laumaan kuuluvat myös ihmiset. 

Pentu tarvitsee raapimapuun, pesiä, kuljetuskopan, hiekkalaatikkoja ja toki leluja ja ruokaa, ei markettiruokaa, vaan kunnollista, runsasproteiinipitoista, lihaista ruokaa, koska kissa on lihansyöjä, vaikka urbaani maailma on vienyt sen kauas siitä kissasta, joka se joskus vuosisatoja sitten oli. Ja ennenkaikkea pentu tarvitsee runsaasti rakkautta, että siitä tulee rohkea ja reipas, ulospäin suuntautuva perheenjäsen, jonka voi ottaa mukaan lomareissuille, kyläilemään yms. Kissanpentu on kuin lapsi, ei sitäkään voi jättää itsekseen kotiin pitkiksi ajoiksi yksinään, ilman hoivaa.

Tässä muutamia yksityiskohtia kissan hankintaan liittyen, joita toivon tulevien pennunostajien harkitsevan vakavasti yhdessä. Pieni pentu on  aina koko perheen juttu. 


Päivitys 12.11.21 Britan ja Pyryn pennut syntyivät 10.11. päivällä. Pentupesässä tuhisee nyt 3 tyttöä ja 1 poika.  Pentujen kuvioinnissa kaikki ovat bicoloreita, tytöt ruskea tai sinikilppari bicoloreita ja poika ruskea tai sininen bicolour. Kuvassa Britan pennut vrk:den ikäisiä.

Brita ja pennut
Brita ja pennut


Päivitys 7.11.21 Chanelin ja Eetun pennut ovat syntyneet 5.11.21. 

Viisi pienokaista 3 poikaa ja 2 tyttöä. Synnytys sujui ongelmitta, mutta jkv kivuliaasti.  Väreistä 3 päivän vanhoista pienokaisista on vielä vaikeata sanoa  mitään, bicoloreita ja mittedeitä pentupesästä löytyy kuitenkin. 

Chanel ja pienokaiset heti syntymän jälkeen
Chanel ja pienokaiset heti syntymän jälkeen

Päivitys 21.syyskuuta 2021 

Tämän kuun 4. pv. saapui kissalaamme uusi jäsen Hilda, hän on  syntynyt 21.4.2021 ja täytti 5 kk 21.9.21.  Hilda, Dollyblues Higher Power Rag d 03 on kissalani uroksen Dinon tytär.  Hilda on yhteisomistuksessa Dollyblues kissalan kanssa. Päivitys 5 huhtikuuta 2021

Kummatkin tämän talven pentueet ovat jo osa muuttanut ja osa muuttaa 10-11.4 uusiin koteihin.  Nyt Midnightdolls kissalassa ei ole pentuja kuin vasta korkeintaan tämän vuoden lopussa, ensi vuoden alussa

Uusina naaraina Midnightdolls kissalassa jatkavat Usva ja Frida, heidän tietonsa naaraat sivustollani. 

23.3.2021 päivitys

Nyt on ollut pidempi aika, etten ole ehtinyt päivittämään. 

Chanelin pennut ovat jo asuneet kolmisen viikkoa omissa uusissa kodeissaan ja se, mitä minulle on viestitetty on ollut positiivista palautetta. Kaikki pennut ovat sopeutuneet hyvin uusiin omiin ihmisiinsä ja ovat olleet ilo heille. Toivotan vielä tätäkin kautta oikein onnellista elämää kaikille pikkuisille, jotka juuri toissapäivänä täyttivät tasan 4 kk:ta. Toivottavasti heistä on iloa pitkään uusille omistajille ja pennut saavat aikuistua turvallisissa ja rakastavissa olosuhteissa.

Britan pentuja olen käynyt katsomassa viimeksi perjantaina 19.3. Pennut ovat kasvaneet hurjasti ja täyttivät nyt viikonlopulla 11 viikkoa. Sijoituskodissa on menoa ja meininkiä, eikä mikään kodin paikka tunnu olevan enää saavuttamattomissa. Kaikkia hassuja sattumuksiakin on tapahtunut, kuten esim putoaminen vesikippoon, tulipahan Gaabolle tuntuma kylpemiseen. 

Pennut ovat saaneet jo ensimmäiset rokotteensa 15.3 ja seuraavat rokotteet maanantaina 29.3.  ja samalla viikolla 1.4. sitten Gaabon ja Gabrielin kastraatiot sekä Gisellan sterilisaatio. Tästä vielä viikko, niin pennut ovat valmiit lähtemään uusiin koteihin 11.4 jälkeen, jolloin tulevat 14. viikkoa vanhoiksi. 

Ohessa viimeisiä kuvia pentusista

Brita ja pennut maitobaarilla
Brita ja pennut maitobaarilla

Chanelin pennut syntyivät 21.11.2020, yhdistelmästä


IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Nalle on Purppuralinnan kissalasta, "Nalle" saapui Purppuralinnaan helmikuussa 2018  Etelä-Ranskasta, Nallen sukutaulu ja lisätiedot löytyvät Purppuralinnan kissalan sivuilta.


Chanelin ja Nallen pennut s.21.11.2020

Chanelin pennut syntyivät 21.11.2020, yhdistelmästä

IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Nalle on Purppuralinnan kissalasta, "Nalle" saapui Purppuralinnaan helmikuussa 2018  Etelä-Ranskasta, Nallen sukutaulu ja lisätiedot löytyvät Purppuralinnan kissalan sivuilta.


Chanel ja viisi pientä palleroa
Chanel ja viisi pientä palleroa

2.3.2021 Päivitys

Chanelin pennut ovat lähteneet kaikki omiin uusiin rakastaviin koteihin. Täällä kotona on nyt kovin hiljaista. Chanel äitiliini edelleen on jotenkin hämmentynyt  asiasta. Nyt ei enää silminnähden hae pentujaan, mutta isoäiti Vilkas on nyt parina päivänä mouruten tuonut lahjoja Chanelille ja palvelijalle. Kuin saaliita. Sekin aika hämmentävää. Täällä Lempäälän kodissa Lari ja Saga ovat vetäytyneet omiin oloihinsa.  

Pennuista Frida, eli Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03 jatkaa tulevaisuudessa Vilkkaan ja Chanelin hyvää linjaa. Frida muutti asumaan sijoituskotiin Tampereelle ja hänellä on siellä oikein iso kultainen noutaja  Luna seuralaisena. Sijoituskodin mukaan hyvin oli tutustuminen lähtenyt käyntiin.

Ohessa pentujen kuvagalleria


 

22.2.21 päivitys

Tänään Chanelin pentuset jo pari päivää yli 13 viikkoa. Pennut madotin uudelleen viikolla 6. Pennut saivat II rokotteen 15.2. Pojat kastroitiin perjantaina 19.2 ja tytöistä Fanni ja Fauni steriloitiin.  Frida sai vain rabies rokotteen ja passin, mahdollisia ulkomaan näyttelyitä varten, jos näyttelytoiminta joskus pääsee alkamaan. Pennut ovat toipuneet operaatioista suhteellisen hyvin. Fannia ei suojapuku päällä haittaa, mutta Fauni kyllä suojapuvun pitämisestä on vallan eri mieltä kuin palvelija, mutta on sopeutunut kuitenkin. 

Nyt sitten alkamassa viimeinen viikko täällä primaarikodissa. Fauni ja Fabio ovat lähdössä 26.2 perjantaina, lauantaina 27 päivä. Frida  ja Felipe. Frida sijoituskotiin ja Felipe uuteen kotiin. Maanantaina sitten vielä Fanni. Hiukan haikealla mielellä täällä vietän pentujen kanssa vielä viimeistä yhteistä viikkoa. 

Muutamia kuvia vielä pennuista ohessa.

Tytöt, Fauni, Frida, jää omaan kasvatukseen  ja Fanni
Tytöt, Fauni, Frida, jää omaan kasvatukseen ja Fanni
Pojat Felipe ja Fabio
Pojat Felipe ja Fabio


13.2.21 päivitys.

Chanelin pentuset nyt jo 12 viikkoisia. Maanantaina mennään kakkosrokotuksille, sirutuksille ja pentutarkastuksille. Pennut ovat kovin villejä ja kaikkein kerkeäväisimpiä ovat Felipe ja Fauni. Pari kertaa on pudottu jo WC pönttöön, kun on palvelijaltä jäänyt hetkeksi auki. Eli vesielementtikin on tullut tutuksi.  Oikeastaan mitään varsinaista pahaa pennut eivät ole tehneet, vaikka ovatkin kovin kerkeäväisiä. Äiti Chanelkin vielä ajoittain antautuu pitämään maitobaaria auki. Pentusien rekisterikirjatkin ovat jo saapuneet Kissaliitosta.

Ohessa kuvat 12 viikkoisista, Kuvaaja Eeva Kattelus Purppuralinnan kissalasta, kiitos hienoista kuvista Eeva. 


5.2.2021 päivitys Chanelin pennut tänään 11 viikkoa. Kovasti ovat kasvaneet. Reippaita pentuja. Kaikki sujuu erittäin hyvin, hiekkalaatikolla käynnit, ruokailut yms. Villejä ovat, kuten ikään kuuluukin ja uteliaita. Mukana kaikessa mitä vähänkään kotona tapahtuu. Äiti Chanel ihan selkeästi ajoittain pyytää ihmispalvelijalta apua pentujen kaitsemisessa. Chanel myös osaa laskea, jos joku puuttuu tai on mennyt piiloon, eikä äiti löydä, hän tulee kertomaan minulle, että nyt on yksi hukassa. 

Ohessa kuvat 11 viikkoisista pentusista. 

Pennut yhdessä, 11 vk
Pennut yhdessä, 11 vkChanelin pennut tänään 2 viikkoa. Ohessa kuvia heistä.  Pentupesässä on 2 poikaa, jotka molemmat väritykseltään bicoloureita.  Lisäksi pentupesässä on 3 tyttöä, joista yksi on bicolour ja 2 mitted tyttöjä. Kaikki pennut ovat ruskeanaamio ragdolleja.

11.12.20 Chanelin pennut seuraavissa kuvissa jo 3 viikkoa. Pentupesässä jo kovasti puuhaillaan.


Neljä viikkoa on kulunut nopsasti, Chanelin pennut alkavat olla jo melkokoisia vipeltäjiä, luonteetkin alkavat pikku hiljaa tulla esiin. Fabio on rauhallinen, viimeisenä ehtii muiden mukaan. Felipe on reipas, Frida on "neiti", Fauni on nopea käänteissään ja Fanni on se, joka puolustaa koko porukkaa. Näyttää taivaanmerkit kaikille oudoille ja äkkinäisille asioille. 

Chanelin pennut nyt 5 viikkoa.  Pennut ovat sisäsiistejä, syövät kiinteätä ruokaa, ja äidinmaito tuntuu riittävän vielä juomiseksi. Vesi ei vielä kelpaa. Painot nousevat hyvin ja pennut ovat reippaita

Ohessa kuvat viisi viikkoisista pennuis

Chanelin pennut nyt 6 viikkoa vanhoja. Pennuista kuvat alla. Fabio, Felipe ja Frida ovat varatut, Frida on saanut  sijoituskodin  Tampereelta. 

10.1.21 Kaikki Chanelin pennut ovat nyt varatut. 

Pennut yhteiskuvassa
Pennut yhteiskuvassa
Chanel, Midnightdolls Cinnamon Girl Rag n 03
Chanel, Midnightdolls Cinnamon Girl Rag n 03

Alla olevissa kuvissa pennut jo 7 viikkoa. Meillä alkaa olla kovasti vipinää ja vilskettä. Felipe ja Fiona ovat kaikkein menevimmät pentuset. Täällä Lempäälässä, olohuone on suljettu, mutta eteinen, keittiö ja kylpyhuone-sauna on valloitettu. Aikuisten hiekkalaatikkoa käytetään surutta, joka on tietysti hyvä, koska kun käymäläpaikkoja on useita, se on pikkukissoille toisaalta helpotus ja jännittävääkin. 

Kun myöhäisilta koittaa, kaikki pennut hakeutuvat omaan huoneeseen. Ruokailemaan ja sitten nukkumaan. He ovat aivan verrattomia pentuja. 


Veljekset Felipe ja Fabio 7 vk, kuva Mira Riepponen
Veljekset Felipe ja Fabio 7 vk, kuva Mira Riepponen
Tytöt Fauni, Frida ja Fanni 7 vk, kuva Mira Riepponen
Tytöt Fauni, Frida ja Fanni 7 vk, kuva Mira Riepponen
Pennut yhteiskuvassa, Felipe, Fabio, Fauni ja edessä Fanni ja Frida 7 vk, kuva Mira Riepponen
Pennut yhteiskuvassa, Felipe, Fabio, Fauni ja edessä Fanni ja Frida 7 vk, kuva Mira Riepponen

Päivitys 11.1.21

Ohessa pennuista kuvat 7 viikon ikäisinä. Pennut kasvavat reippaasti ja vauhti yltyy ajoittain  todella hurjaksi.  Rekisteröinti  Suomen kissaliittoon on aloitettu ja pennuille on löytynyt jo kodit. Frida on jäämässä  pennuista omaan kasvatukseen ja hänellekin on löytynyt jo sijoituskoti.

Frida, Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03, kuva Mira Riepponen
Frida, Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03, kuva Mira Riepponen

Pennuista kuvia kahdeksanviikkoisena, lisään kuvia, kunhan saan valmiiksi

23.1.2021 Chanelin pennut tänään. Kaikki pennut ovat varatut. Pennut kasvavat ja kehittyvät hyvää vauhtia. Täällä kotona vauhtia ja vaarallisia tilanteita silloin tällöin syntyy. Mikään ei ole enää pyhää. Luonteet ovat pysyneet olettamallani tolalla. Felipe ja Fauni ovat rämäpäitä ja ajatustakin nopeampia. Välillä meinaa palvelija sukkiinsa seota perässä pysyäkseen. Fabio kulkee muiden mukana, mutta viihtyy myös itsekseen, Fanni samoin. Frida ajoittain mietiskelee, lähtisikö muiden mukaan. Fabio ja Frida erottuvat joukosta rauhallisempina ja syliinkin hakeutuvina. Fridalla on ajoittain ilme, että mitäs tässä nyt tekisi ja mihin ne kaikki oikein katosivat. Tisumaito kelpaa kaikille vielä oikein hyvin,  mutta janojuomana nyt vesi ja ruoka maistuu kaikille hyvin. 

Alla kuvat pennuista tänään 9 viikon ikäisinä

Pennut yhdessä, nyt 9 viikkoa ikää
Pennut yhdessä, nyt 9 viikkoa ikää
Frida Rag n 03 jatkaa  Chanelin linjaa  tulevaisuudessa
Frida Rag n 03 jatkaa Chanelin linjaa tulevaisuudessa
Frida Rag n 03, minä tykkään poseerata
Frida Rag n 03, minä tykkään poseerata

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Britan ja Nallen pennut s.3.1.2021

22.2.21 päivitys. Britan pennut kasvavat myös hurjaa kyytiä, nyt he ovat jo 7 viikkoisia. Nyt en käynyt heitä Hämeenkyrössä katsomassa, mutta Gildan tulevan sijoituskodin Mira kävi ja kuvasi myös pentuja, että saadaan näin myös 7 viikkoisista kuvia.

Pentujen tilanne on nyt se, että Gaabo on lähdössä Ilmajoelle. Gabriel Ylöjärvelle, Gisella mahdollisesti Luumäelle ja Gilda Kuruun sijoituskotiin. Eli pennut ovat nyt kaikki alustavasti varatut, jos ei peruutuksia tule. Olen todella onnellinen siitä, että Gildalle sijoituskodin löytymisen myötä pystyn jatkamaan Vilkaan ja Hanin (Tammikatin Hunajanassu) perimää Gildassa. Gilda myös PG vapaa.  

Gilda Rag a 03, 7 vk. jää omaan kasvatukseen
Gilda Rag a 03, 7 vk. jää omaan kasvatukseen
Gabriel, Gaabo, Gisella ja Gilda 7 vk.
Gabriel, Gaabo, Gisella ja Gilda 7 vk.

13.2.21 päivitys. Tänään jälleen Hämeenkyrössä, seurana Purppuralinnan kissalasta Eeva Kattelus. Britan pennut nyt 6 viikon ikäisiä. Kyllä Hämeenkyrön kodissakin alkaa olla kovasti toimintaa, pennut kasvavat hurjaa kyytiä. Pentujen rekisteröinti kissaliittoon aloitettu ja heillä on siis jo oikeat rekisterinimet kirjattuna. 

Ohessa kuvia pentusista, kuvaajana Eeva Kattelus Purppuralinnan kissalasta. 


Pennut yhdessä
Pennut yhdessä
äiti Brita
äiti Brita

Päivitys 6.2.2021

Kävin tänään jälleen Hämeenkyrössä tapaamassa pentuja ja varmistamassa Gaabon tulevaisuuden. Pennut kasvavat hurjaa kyytiä ja ovat tosi reippaita ja riehakkaita, kuten viisiviikkoisten  kuuluukin. Gaabon tulevat omistajat olivat katsomassa Gaaboa ja hän tuli lopullisesti varatuksi. Eli Gaabo lähtee serkkunsa kaveriksi Ilmajoelle. Muiden pentujen sunteen tänään varmistui se, että jätän Gildan omaan kasvatukseen ja pentujen isän omistaja tulee tutustumaan pentuihin ensi viikon lauantaina 13.2  jolloin tehdään päätökset mahdollisesti Gabrielin tai Gisellen suhteen.  

Ohessa kuvat viisi viikkoisista pennuista

Gabriel ja Gaabo yhdessä
Gabriel ja Gaabo yhdessä
Gilda ja Giselle yhdessä 5 vk
Gilda ja Giselle yhdessä 5 vk
Gabriel, Gaabo, Gilda ja Giselle
Gabriel, Gaabo, Gilda ja Giselle

Päivitys 4.1.2021

Britan pennut syntyivät 3.1.21 yhdistelmästä:

GIC  Midnightdolls A Little Darling Rag g 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Nalle on Purppuralinnan kissalasta, "Nalle" saapui Purppuralinnaan helmikuussa 2018  Etelä-Ranskasta, Nallen sukutaulu ja lisätiedot löytyvät Purppuralinnan kissalan sivuilta.

Brita asuu Hämeenkyrössä sijoituskodissa ja pennut syntyivät siellä.

Pentuja syntyi viisi, mutta viimeinen pentu syntyi enkelinä, istukan liian varhaisen irtoamisen vuoksi (kasvattajan huomio). Pennuista 2 on tyttöä ja kaksi poikaa.

Näistä pennuista on poikapentu alustavasti varattu.  Tämä pentu olisi lähdössä Lukan (Midnightdolls Sunshine Superman) kaveriksi Ilmajoelle. Lisäksi uroksen omistajalla näin halutessaan on astutussopimuksen mukaan etuosto oikeus yhteen pennuista. 

8.1.2021

Haluan rauhoittaa Britan pentujen ensimmäiset kaksi viikkoa ja tutustumisvarauksia sitten harvakseltaan. 

Britan pentuihin voi tulla tutustumaan heidän täytettyään vähintään 5 viikkoa. Kuten Chanelin pentujen kohdalla seuraan näiden pentujen kehitystä ja kasvua täysin rauhoitettuna ensin pari viikkoa, jonka jälkeen tiedän pentujen kehityksestä, kasvusta ja väreistä enemmän. Pentuja en tule varaamaan Britankaan kohdalla ennenkuin olen henkilökohtaisesti tavannut mahdolliset ostajaehdokkaat.  Pennut tulevat asumaan ensimmäiset elinviikkonsa sijoituskodissa ja lähtevät sieltä sitten omiin uusiin koteihinsa. Pentuihin tutustuminen sovitaan aina erikseen sijoituskodin aikataulujen mukaisesti. 

Pentupesässä näyttäisi tuhisevan 2 poikaa ja 2 tyttöä. Väreistä on vielä  vaikeata sanoa. 


Vauvoistaan ylpeä äiti ja parin tunnin ikäiset pienokaiset
Vauvoistaan ylpeä äiti ja parin tunnin ikäiset pienokaisetPäivitys 16.1.21

Hämeenkyrössä Britan pentuja katsomassa ja kuvaamassa.  Pennut ovat juuri ja juuri 2 viikon vanhoja.  Silmät ovat kaikilla jo auki,  Gaabolla vielä  oikea silmät panttaa, mutta aukeamassa sekin. Pennut kuulevat jo hyvin, testattu on. Painot ovat kaikilla hienosti nousseet.

Ohessa kuvat tänään 17.1.21  eli nyt 2 viikkoa.

Päivitys 29.1.2021 

Kävin tänään Hämeenkyrössä katsomassa Britan II pentueen pieniä piiperöisiä, jotka olivat hurjasti kasvaneet sitten viime näkemän.  Enää ei pentupesä riitä lapsosille, vaan maailmaa halutaan kovasti tutkia jo pentupesän ulkopuolelta. Hiekkalaatikkoleikit ovat aluillaan ja kiinteätä ruokaa opetellaan jo hieman syömään. 

Pennuista Gaabo on lähdössä Ilmajoelle Luka serkun seuraksi. Muiden pentujen osalta tilanne on edelleen avoin. Pentujen isän omistajalla on astutussopimuksen mukaan mahdollisuus ostaa yksi pennuista omaan kasvatukseen. Tästä päätöstä hän ei ole vielä tehnyt.  Mikä on sitten hänen ratkaisunsa, se selvinnee parin viikon sisään, jonka jälkeen sitten teen päätöksiä pentujen tulevaisuuden suhteen. Mielessä on käynyt myös ajatus, että toisen tytöistä jättäisin omaan kasvatukseen, mikäli tähän päädyn,  mahdollista sijoituskotia hakeva neitokainen olisi sitten Gilda, joka on Rag a 03.

Ohessa kuvat pennuista nyt kun ovat jo neliviikkoisia vilistäjiä. 

Dino edellä olevassa kuvassa vuoden vanha,  kuva otettu tänään 29.1.21 syntymäpäivän kunniaksi. Britan ensimmäisestä liitosta. Dinosta on kasvanut oikein upea nuorimies. 

Britan ensimmäinen pentue

GIC Midnightdolls A Little Darling Rag g 03 & Dollyblues Waitin' On A Sunny Day Rag e 

Pennut syntyivät 29.1.2020


Brita  ja kolme pientä palleroista
Brita ja kolme pientä palleroista

Britan ensimmäisen pentueen vauvat kuvissa 9 viikon ikäisinä

Chanelin ensimmäinen pentue

IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & Aijaicats Unique Uma Rag a 03 21


Chanelin pienokaiset pentupesässä
Chanelin pienokaiset pentupesässä

Chanelin ensimmäisen pentueen vauvat kuvissa 8 viikon ikäisinä.