Noel, Lumi, Risto ja Chanel

Päivitys 24.11.2022. 

Vihdoin pääsen päivittämään. Hildan ja Apollon pentuset nyt 3 vk ja 4 päivää. Aika on rientänyt siivillä ja pahoittelen, että viiveellä päivitän. Syitä on monia ja jääköön ne nyt kuitenkin tänne kotiin.

Pennut ovat kasvaneet hienosti. Ovat virkeitä ja pirteitä. Persoonallisuudetkin alkavat jo näkyä jkv. 

Tyttöjä on kolme. Heistä Kerttu kaikkein rauhallisin ja hieman pienempänä kuin muut, jää usein isompien jalkoihin. Hän on kuitenkin sitkeä, eikä luovuta helposti. Kaisa on  pentusten pullukka, myös rauhallinen, leikkisä kumminkin. Kaisu on vilkas ja ensimmäisenä siellä missä tapahtuu.

Pojista Konsta on rauhallinen, tuumaileva ja seuraa muiden touhuja. Kuisma taas on äänekäs ja kiipeää ekana syliin ja lisämaidon kimppuun. 

Nyt opetellaan jo kiinteän ruoan syömistä ja kasvot pentusilla juuri sen näköiset. Lisämaitoa ovat saaneet jo melko varhaisessa vaiheessa, koska Hildan oman maidon varastot ovat olleet niukat. Hilda hoitaa pentusia kuitenkin erittäin hyvin ja on huolellinen ja rakastava äiti. 

Pennut opettelevat nyt myös hiekkalaatikon käyttöä ja kovasti asiaa tutkitaan. Ohessa kuvat pentusista tänään, jolloin heillä on ikää 3 vk ja 4 pv.


Päivitys 31.10.2022

Eilen, 30.10. syntyivät Hildan ja Apollon pentuset. Pentupesässä tuhisee näin ensi silmäyksellä 3 tyttöä ja 2 poikaa. Pennut ovat pirtsakoita tapauksia ja äiti Hildan nisistä tapellaan jo kovasti. 

Seuraan pentusten kehitystä ja värejä vielä tovin ja neuvottelen vielä Niina Kiven (Dollyblues kissala) kanssa samoista asioista. Pentusia voi kysellä sekä Dollyblues kissalasta, että Midnightdolls kissalasta kun sen aika tulee. Pentuset ovat luovutusikäisiä helmikuun alkupuolella 2023

Hilda ja pentuset 30.10.2022
Hilda ja pentuset 30.10.2022

Fridan ja Cassun pentuset ovat lähteneet, mutta ilokseni voin kertoa, että sijoituskissana meillä asustava Hilda, IC Dollyblues Higher Power odottaa pentusia, joiden laskettu aika on 29-30.10.22. Pentuset kasvavat täällä Midnightdolls kissalassa. 

Ohessa kuvat sekä Hildasta, että tulevien pentujen isästä  Jylhärinteen Remistä = Apollosta


Päivitys 16.10.2022. Kuukausi on kulunut edellisestä päivityksestä. Fridan ja Cassun  pennut ovat kotiutuneet uusiin koteihin ja koti tuntuu nyt hetken jkv tyhjältä.  Pojat Morris, Johnny ja James lähtivät jo viikko sitten ja tytöt Juliette, Justine ja Judith nyt perjantaina ja eilen. 

Judith jää jatkamaan Fridan ja Cassun linjaa yhdessä Gayaneh kissalan kanssa. 

Paljon onnea pentusille uusiin koteihin. Positiivista palautetta on tullut paljon ja olen siitä hyvin kiitollinen. 

FI*Midnightdolls C`est l´Amour, Judith
FI*Midnightdolls C`est l´Amour, Judith

Tänään 7.9,2022 täyttävät Fridan ja Cassun pentuset 10 viikkoa. Pennut ovat kasvaneeto hienosti. Paino kaikilla alkaa olla  jo yli 1,5 kg. Persoonallisuudet kehittyvät hyvää vauhtia. Johnny on pennuista rohkein, vilkkain mutta myös hyvin syliin tuleva. James katselee ensin ja innostuu vasta sitten, mutta on sitkeä ja todella "kiltti", Jack on ehkä pojista kaikkein rauhallisin, viihtyy myös sylissä.  Tytöistä Judith on tarmokas, reipas ja herkästi innostuva. Justine on sitkeä ja viihtyy palvelijan  olkapäällä heti kun  vaan pääsee kiipeämään sinne. Juliette on riehakas tyttönen ja valloittava omalla olemuksellaan. Kaikki ovat rohkeita ja meno onkin täällä meidän pienessä talossa ajoitain tosi railakasta. 

Pentujen toka rokotukset ja pentustarkit ovat 23.9. Pennut ovat luovutusiässä 5.10.22 jälkeen, jolloin ovat 14 viikon ikäisiä. Pentujen ilmoitus PawPeds :iin on laitettu vireille. 

Ohessa ajankohtaiset kuvat pennuistaPennut ovat kaikki varatut ja Judith on jäämässä kasvatukseen. 

Tänään 25.8.2022 päivitystä.  Fridan pennut täyttivät eilen 8 viikkoa. Pennut kasvavat vauhdilla ja alkavat kaikki olla jo kilon painoisia. Pennuista Johnny,  Juliette, Justine, James ja  Jack ovat varatut.  Judith on jäämässä kasvatukseen nyt sitten kuitenkin. Ensin ei pitänyt, mutta monien toiveiden vuoksi näin pääsi käymään. 

Pennut ovat menossa eka rokotuksiin 2.9. ja siitä sitten noin 4 viikon päästä pentutarkastukset, tehosterokotukset ja sterilisaatiot Juliettelle ja Justinelle. Kastraatiot Johnnylle, Jamesille ja Jackille. Äiti Frida on aika ajoin jo pulassa villien pentujen hoitajana. Pentuhuone alkaa käydä jo ahtaaksi 6 rasavillille pennulle. 

Ohessa kuvat pennuista nyt 8 viikon ikäisinä

Päivitys 17.8. Onpa kulunut aikaa siitä, kun viimeksi tänne päivitin. Fridan pennut tänään 7 viikkoa vanhoja. Ensimmäisiin rokotuksiin on aika varattuna. Pentuhuoneessa alkaa olla melkoinen meno ajoittain. Kaikki osaavat syödä ja juoda ja leikit ovat ajoittain melko rajuja. Maitobaari on edelleen auki ja usein aamuisin klo 7. kun on herätys, löydän pennut Fridan maitobaarista, ennen aamiaista. 

Pennuista Jack ja Johnny ovat  varatut. Jack menee sijoituskodilleni näyttelykastraatiksi ja Johnny lemmikiksi ystävälleni.  Jamesia ja Justinea ja Juliettea ollaan tulossa katsomaan viikonlopun aikaan. Mitään lopullista ei näiden pentusten suhteen ei ole vielä kuitenkaan päätetty.  

Judithin suhteen asiat vielä täysin kesken. Sijoitustakin olen nyt sitten kuitenkin miettinyt. 

Ohessa kuvia 7 viikkoisista pentusista


Päivä 29. heinäkuuta

Fridan pennut ovat kovasti kasvaneet ja kaikki pennut ovat yli 1/2 kiloisia rasavillejä. Hiekkalaatikkoa osataan jo käyttää ja kiinteää ruokaa osataan syödä, joka näkyy kyllä pentujen kasvoista, kun syödään koko naamalla moussemaista ruokaa vielä hetken, ennen karkeampaan ruokaan siirtymistä. Kuivanappulat eivät vielä ole in. vaikka niitäkin on tarjolla. 

Pennuista löytyy 4 kpl. ruskeita tabby bicolouria, yksi ruskea bicolour ja yksi sininen bicolour, joka tarkoittaa sitä, että äiti Frida kantaa diluutiona sinistä. Tällä ei kuitenkaan ole liiemmin merkitystä, koska pennut syntyivät sektiolla, eli keisarinleikkauksella ja päätöksen tein jo eläinsairaalassa, että tämä jäi Fridan ainoaksi pentueeksi vaikean synnytyksen vuoksi, koska ei ole varmaa, miten mahdolliset tulevat pentueet selviytyisivät normaaliin synnytykseen saakka emon pienen koon vuoksi.

Pentuihin takaisin. Pennuista Judith, Jack ja Justine ovat näyttelykastraattitasoisia ja Johnnylla, Juliettella ja Jamesilla on pieniä kauneusvirheitä värityksen suhteen, jolla ei merkitystä kissan elämässä, lähinnä ne ovat pikantti lisä lemmikkitasoisella pennulla. Kuvat eivät ole tasoltaan parasta A luokkaa, mutta ehkä nämä kelpaavat. Ikiliikkujia on todella vaikea kuvata. 

Kaikki pennut siis tullaan kastroimaan/steriloimaan, sitten kun sen aika koittaa ennen luovutusta. 

Ohessa kuvat 4 viikkoisista ja 2 päivää ikäisistä  pennuista: 


Päivitys 18.heinäkuuta

Midnightdolls kissalan pikkupennut yhdistelmästä Frida ( IC Midnightdolls Someone You Loved  JW, Rag n 03 & Cassu (Collicatin Ice Age Rag a 03 21) ovat tänään 19 päivän ikäisiä.  Vilkkautta pentupesässä jo alkaa olla. Maailmaa katsellaan vielä pentupesän turvasta. 

Tällä viikolla aloitetaan loppuviikosta kiinteän ruoan tarjoilu, sekä myös hiekkalaatikolle opettelu. Ohessa kuvia pennuista:  
Päivitys 5.7.2022

Midnightdolls kissalassa on pentuja. He ovat syntyneet 29.6.2022. 

Yhdistelmästä Frida, IC Midnightdolls Someone You Loved, JW & Cassu, Collicatin Ice Age. 

Pennuista 3 on tyttöä ja 3 on poikaa. Pentupesässä tuhisee kuusi pikkuista. Värejä ei vielä pysty arvioimaan, mutta näyttäisivät kaikki olevan bicoloreita. 


23.3.22

Kissalani uusi sukupolvi: ohessa kuvat Fridasta, Usvasta ja Inkasta 


Päivitys 23.3.2022 Chanelin pennuista viimeinen, Hertta on muuttanut uuteen kotiin. 

Inka etsii kotia, joka olisi kiinnostunut mahdollisesti Inkan näyttelyttämisestä.  Inka on tarkoitus steriloida kuitenkin ennen luovutusta, sterilointipäiväksi on sovittu 4.5.2022. Inka osallistui Surok:n näyttelyyn Järvenpäässä 12.3.22, jossa tulos EX2, Inka hävisi tasaisen kisan serkulleen Pajulle.  Tulevana viikonloppuna on vuorossa KesKis näyttely Laukaassa.

Inka on suloinen pieni neiti, mutta melko pieni kokoinen, joten en ole pitänyt kiirettä hänen kanssaan.  Jos tuntuu, että olisit etsimäni henkilö/perhe, ota yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät yhteystiedot osiosta. 

Inka Rag n 03, 4 kk ja 14  pv.
Inka Rag n 03, 4 kk ja 14 pv.

Päivitys 14.2.2022

Suurin osa Chanelin ja Britan pennuista ovat nyt jo uusissa rakastavissa kodeissaan ja paljon olen saanut uusilta kodeilta myös positiivista palautetta ja kuvia, joista olen kiitollinen.

Ohessa viimeiset kuvat Britan pennuista yhdessä, ennenkuin tiet eroavat ja  uusi elämä alkaa uusissa mukavissa kodeissa. 

Inka, Rag n 03,  12.1.2022, available
Inka, Rag n 03, 12.1.2022, available
Inka Rag n 03 12.2.2022
Inka Rag n 03 12.2.2022

Päivitys perjantaina 11.2.2022. Tänään lähtevät ensimmäiset  Chanelin pennut uusiin omiin koteihin, vielä muutama kuva pennuista yhdessä ja erikseen. 

Viisikko 11.2.2022
Viisikko 11.2.2022


Päivitys 29.2.2022 

Chanelin pennut tänään 12 vk ja 1 päivä ja Britan pennut ovat 11 vk ja 3 päivää. Kaikille pennuille on jo koti, myös Inkalla, joka siis on jäämässä kotiin. 

Chanelin ja Eetun pentujen nimet
Hertta  = FI SK LO 2135093 FI*Midnightdolls Wonderful Woman RAG a 03
PajuHilla = FI SK LO 2135094 FI*Midnightdolls Little Queenie RAG n 03
Hans = FI SK LO 2135095 FI*Midnightdolls Eyes Of Man RAG n 03
Hugo = FI SK LO 2135096 FI*Midnightdolls She Still Loves You RAG n 04
Herkko = FI SK LO 2135097 FI*Midnightdolls Jamaica Moon RAG a 04

Kuvat pennuista 12 vk ja 2 päivää

Herkko, Hugo, Hans, Hilla ja Hertta
Herkko, Hugo, Hans, Hilla ja Hertta
Hugo, Hilla ja äiti Chanel
Hugo, Hilla ja äiti Chanel

Päivitys 29.2.2022 

Chanelin pennut tänään 12 vk ja 1 päivä ja Britan pennut ovat 11 vk ja 3 päivää. Kaikille pennuille on jo koti, myös Inkalla, joka siis on jäämässä omaan kasvatukseen

Chanelin ja Eetun pentujen nimet
Hertta  = FI SK LO 2135093 FI*Midnightdolls Wonderful Woman RAG a 03
PajuHilla = FI SK LO 2135094 FI*Midnightdolls Little Queenie RAG n 03
Hans = FI SK LO 2135095 FI*Midnightdolls Eyes Of Man RAG n 03
Hugo = FI SK LO 2135096 FI*Midnightdolls She Still Loves You RAG n 04
Herkko = FI SK LO 2135097 FI*Midnightdolls Jamaica Moon RAG a 04Britan ja Pyryn pentujen nimet

Iina = FI SK LO 2135258 FI*Midnightdolls Born To Be My Baby RAG a 03
Into = FI SK LO 2135259 FI*Midnightdolls Have A Nice Day RAG n 03
Iiris = FI SK LO 2135260 FI*Midnightdolls Make A Memory RAG a 03
Inka = FI SK LO 2135261 FI*Midnightdolls Keep The Faith RAG n 03

Pennut saavat II rokotukset 2. helmikuuta ja 5.2 on sitten sterilisaatioiden ja  kastraatioiden aika. Pennut lähtevät uusiin koteihin 11.2.22 alkaen sopimusten mukaan. 

Otan vielä kuvia pennuista tänne nettisivulleni, kunhan ehdin heitä kuvaamaan. 

 

Päivitys 21.1.2022. Tänään kävin katsomassa Hämeenkyrössä  Britan pentusia pitkästä aikaa, edellisen kerran heitä olin nähnyt livenä joulunaikaan, kun olivat kaikki täällä.  Pennut olivat kovasti kasvaneet ja kaunistuneet. Kaikki Inkaa lukuunottamatta ovat nyt varatut. Inkan tilanne on vielä auki ja haluan seurata hänen kasvuaan vielä hetken. Jonkinlaisia suunnitelmia hänen suhteensa on olemassa, mutta ne ovat vasta ajatelmien tasolla. Inkaa en tällä hetkellä ole varaamassa siis kenellekään.  Laitan kuvia, kunhan saan ne ensin siirrettyä tälle tietokoneelle.

Ps. Hertta on varattu. Hertan tuleva koti on Tampereella ja häntä ehkä tullaan näkemään kissanäyttelyissäkin tulevaisuudessa. 

Päivitys 20.1.2022: Huomenna Chanelin pentuset jo 11 viikkoa (siis huomenna). Kaikki voivat oikein hyvin. Ruoka maistuu ja pentuarki sujuu leikin, ruokailun ja lepäämisen vuorotellessa. Nyt vaikuttaa siltä, että kaikki pennut, myös Hertta ovat varatut. Hertan kohdalla vielä pieni kysymysmerkki. 

Pennut ovat kertaalleen rokotetut ja tunnistesirutkin on saatu. Tehosterokote on vuorossa 2.2. ja poikien kastraatio ja Hillan sterilisaatio on suunniteltu tapahtuvaksi 5.2.22. Aika on kuluu tosi nopeasti ja kohta on jo lähtöitkujen aika nopeammin kuin arvata saattaakaan. Kaikille on löytynyt kuitenkin hyvät kodit ja siitä olen kovin onnellinen. 

Ohessa kuvia pennuista, kuvat ovat otettu tänään. 

Hilla, Hertta, Hugo, Hans ja Herkko
Hilla, Hertta, Hugo, Hans ja Herkko

Päivitys 15.1.2022 Ystävä kävi katsomassa Britan pentuja Hämeenkyrössä. Siellä myös pentuset voivat hyvin ja kasvavat ja kehittyvät vauhdilla. Pennut kuvissa 8 vk:n ja 3 päivän ikäisiä. 

Ohessa kuvia Britan rakkauspakkauksista: kuvat Mira Riepponen

Iiris, Into, Iina ja takana Inka
Iiris, Into, Iina ja takana Inka

Päivitys 9.1.2022 Chanelin pentuset nyt 9 vk ja 2 päivää. Kaikki pentuset olivat varatut vielä tänään aamupäivällä, mutta nyt illansuussa tuli yksi peruutus, joten Hertta on vapautettu varauksesta.  Hertta etsii  näyttelyistä kiinnostunutta sijoituskotia,  mutta tämä on neuvottelukysymys, lemmikkikotikin voi olla Hertan kohdalla ratkaisu. Ei ole kiirettä.  

Kaikkien pentusten rokotukset ja tunnistesirut  laitetaan 11.1. tiistaina. Pennut ovat kaikki täällä kotosalla hyvin kasvaneet ja omasta mielestäni hyvin myös sosiaalistuneet, samoin myös Britan pennut sijoituskodissa. Ohessa kuvat Chanelin pentusista

Hertta, Hilla ja Hans
Hertta, Hilla ja Hans
Herkko, Hans ja Hilla
Herkko, Hans ja Hilla


Päivitys 8.1.2022 Eilen kävimme katsomassa  Britan pentusia Hämeenkyrössä. Pentuset olivat kovasti kasvaneet reilussa viikossa. Pentusista Into, Iiris ja Iina ovat varatut. Inkan kohdalla vielä mietin tulevaisuuttaan. Inkaa ei ole vielä luvattu kenellekään. Haluan katsoa miten hän kasvaa ja kehittyy. Tällä hetkellä vaikuttaa erittäin hyvälle. Paino nousee mukavasti omalla käyrällään. Ohessa kuvia pentusista.

Pentusten rekisteröinti on jo aloitettu ja heidän rekisterinimensä ovat 

Iina= Midnightdolls Born To Be My Baby,  Into= Midnightdolls Have A Nice Day,  Inka= Midnightdolls Keep The Faith,  Iiris= Make A Memory.

 

Päivitys 25.12.21. Britan pentue tuli meille 22.12.21. Pennut ovat virkeitä, iloisia ja vieraassa paikassa tietysti jkv arempia kuin kenties kotioloissa. Ruoka maistuu kohtuu hyvin ja hygienian suhteen ei ole ongelmia. Aivan ihana pentue tämä ja olen oikeastaan aika tyytyväinen, kun sijoituskoti lähti lomailemaan, niin saan kerrankin nauttia näitä Britankin pentusia kaikessa rauhassa. 

Vihdoin pennuista kuvia joissa he ovat nyt 6 vk ja 4 päivää. 

Iiris, Iina, Into ja Inka 6vk,4 pv.
Iiris, Iina, Into ja Inka 6vk,4 pv.

Päivitys 20.12.21. Pentujen tulevaisuuden suhteen olen tehnyt päätöksiä. Pojista siis kaikki ovat käytännössä jo varatut, tytöistä varmuudella Hilla. Hertan tilannetta mietin ja etsin hänelle mahdollisesti sijoituskotia ja ehdottomasti sellaista kotia, joka haluaisi myös näyttelyttää kissaa, koska hänellä on mahdollisuus menestyä myös näyttelyissä. Hertan kohdalla ei ole kiire sijoittaa. Hertta voi jäädä toistaiseksi kotiinkin. Tulevan kodin tulisi löytyä läheltä Lempäälää, jotta voin opastaa tulevaa kotia näyttelyttämisen saloihin. Toki kissan ehdoilla tietysti. Tämä voi kuullostaa itsekkäältä, mutta olen itse rehellisesti sanoen näyttelyttämisfriikki ja minulle on ainakin vielä tärkeää, että Midnightdolls nimi löytyy Suomen Kissaliiton ranking listoilta. Toki kaikki Chanelin pennut ovat tällä kertaa näyttelytasoisia, eli he ovat värien puolesta virheettömiä.  

Pentusten suhteen on suunnitteilla rokotukset heti vuoden vaihduttua ja ensimmäisistä rokotuksista 3-4 viikon kuluttua toiset rokotukset, sirutukset, viimeiset madotukset ja sterilisaatio Iinan, Iiriksen ja Inkan kohdalla, sekä kastraatiot kaikkien poikien kohdalla.  Eli pentujen luovutukset ajoittuvat helmikuun 2022 loppupuolelle. 


Brita pesueineen tulee meille joulunajaksi ja tuolloin otan kuvia myös heistä. Hyvin ovat sielläkin kehittyneet, ovathan vain 5 päivää nuorempia kuin Chanelin pennut. 

Ohessa kuvat Chanelin pentusista tasan 6 viikon ikäisinä. Pentuaitauksessa kaikki hyvin. Pennut osaavat jo periaatteessa kaikki perustoiminnot, hygienia on hyvin hallinnassa ja myös ruokailu.  Kaikkea ruokaa maistellaan, mutta kuivaruoka ei juurikaan maistu.  Kiivetään, juostaan ja leikitään.  Aika iloinen joukko on kasvamassa ja äiti Chanel huolehtii pennuista erittäin hyvin. 

Edelleen päivitystä 7.12.21. Chanelin pennut ovat nyt 4 vk ja 4 päivää. Hiekkalaatikkoleikit onnistuvat hienosti. Kiinteä ruoka maistuu ja elinpiiri on laajentunut pentupesän ympäristöön, kuitenkin vielä pentuaitauksen sisällä. Ohessa kuvia pennuista. Kuvat otettu tänään

Hans, Hugo, Herkko, Hilla ja Hertta
Hans, Hugo, Herkko, Hilla ja Hertta

Päivitys 7.12.21 Kävin 2.12 katsomassa Britan jälkikasvua. Neljää  suloista pikku palleroa. Vilskettä oli jo pentupesässä kovasti.  Pentusten väritys vahvistui yllättävästi, niin, että pentupesässä tuhisee yksi poika ja kolme tyttöä, joista tytöistä yksi on ruskea bicolour, ei kilpikonnavärinen, kuten ensin olin arvellut. Pennut kasvavat hyvää vauhtia ja sijoituskodissa on aloiteltu jo kiinteän ruoan syömisen opettaminen, samoin kuin hiekkalaatikkoleikit. 

Ohessa kuvat pennuista, joilla jo lemmikkinimet, koska ovat kissalani I pentue, kaikkien nimet alkavat I kirjaimella. Pennut kuvassa 3 viikon ikäisiä.  Kuvat otettu 2.12.21

Päivitys 2.12.2021, Tänään Chanelin pennut ovat täyttäneet 4 viikkoa. Kiinteää ruokaa osataan jo syödä ja tässä suhteessa ruokailuvalikoimaa lisätään vähitellen.  Hiekkalaatikkoa opetellaan käyttämään, välillä tulee vielä osumia muualle kuin osoitettuun vessaan.  Pennut ovat vilkkaita, mutta persoonallisuuksia jo löytyy. Hertta on oman tiensä kulkija, utelias, itsenäinen. Hans tyypillinen mammanpoika, tissillä ekana. Hugo on hauskuuttaja ja osaa ilmeillä. Hilla on siellä missä muutkin. Mamin tissillä herkästi ja kova tyttö kehräämään. Herkko on ns. söpöläinen ja haluaa miellyttää kaikkia, mamia ikävöi herkästi. 

Ohessa kuvia: Pennut kuvissa 3 vk. ja 5 pv. vanhoja. Kuvat otettu keskiviikkona 29.11.21.

Ohessa Britan pentuset, joilla ei vielä ole kotinimiä Intoa lukuunottamatta.  Pennut kuvissa 10 päivän ikäiset


Ohessa Chanelin pentuset 15 vrk. 

Päivitys 19.11.21. Chanelin pennut tänään 2 vk ja 2 päivää. Pennuilla on jo silmät jo auenneet  ja pentupesää tutkitaan ahkerasti. Laitan kuvia pennuista, kun saan niitä valmiiksi. Pennuille on löytynyt jo kutsumanimet, joita täällä kotona käytän.

Pentupesässä tuhisee nyt edelleen 2 tyttöä ja 3 poikaa. Värit ovat nyt kuitenkin tarkentuneet.  1. syntynyt tyttönen, Hertta on sininen bicolour. 2. syntynyt poika, Hans on ruskeanaamio bicolour, 3. syntynyt Hugo on ruskea mitted, 4. syntynyt tyttönen, Hilla on ruskea bicolour ja 5. syntynyt poika Herkko, on sininen mitted. 

Tänään olen  menossa katsomaan myös sijoituskodissa asuvia Britan pentusia.  He ovat tänään 1 vk ja 2 päivää, eli pentueen syntymillä oli väliä vain 5 päivää. On mielenkiintoista nähdä, miten Britan pentuset ovat kasvaneet, painokehityksen mukaan erittäin hyvin. Laitan heistä myös tarkennuksia tarpeen mukaan värien ja sukupuolen mukaan, kun palaan kotiin.


Päivitys 13.11.21. liittyen Chanelin ja Britan pentuihin. Nyt on kyselyitä pentuihin liittyen ollut kohta kolmisenkymmentä. Eli kovasti on asiakkaita, jotka mielellään ostaisivat ragdollpennun  perheenjäseneksi.

Chanelin ja Britan pentuja on yhteensä 9 kpl. Heistä poikia 4 ja tyttöjä 5. Chanelin pentujen värit ovat: tytöt ja yksi pojista ovat ruskeita bicoloreita ja kaksi pojista ruskeita mittedeitä.  Britan pennut ovat kaikki bicoloreita, heistä poika todennäköisesti on ruskea bicolour ja tytöt, joko ruskeita tai sinisiä bicoloureja väritykseltään.  Jo ennen kuin  yhtäkään pentua oli edes ajateltu näille naarailleni, kaksi aiemmin minulta pennun ostanutta ystävääni ovat halunneet seuraavista pentueista itselleen kumpikin poikapennun.  Nämä olen alustavasti heille luvannut, jos pennut miellyttävät.  Eli poikia pentueista on jäljellä 2. Lisäksi kasvattajaystäväni on kovasti kysellyt itselleen ruskeabicolour tyttöä ja jos hän löytää näistä minun tytöistä tulevan kuningattaren kissalaansa. Sen haluan hänelle mahdollistaa. Eli tällä hetkellä jäljellä on vapaana 2 poikaa ja 4 tyttöä. 

Kaikkien pentujen kohdalla haluan vielä seurata heidän kasvuaan ja kehittymistä. Eli nyt näyttää siltä, että en enää teoriassa voi ottaa enempää vastaan pentutiedusteluja. Selvitän ensin ensiksi ja uudelleen yhteyden ottaneiden soveltuvuutta ja todellista halua saada ragdollkissa perheenjäseneksi. 

Kertaan tässä vielä, mitä tulevan pennunostajan on syytä miettiä perusteellisesti, kun perhe harkitsee lemmikin ostoa. 

Tulevilta Chanelin ja Britan pentujen omistajilta edellytän pitkäaikaista sitoutumista.  Kissan elinikä on keskimäärin 15 vuotta. Jos kissasta jostain syystä joutuu luopumaan (näitä syitä voi olla puhjennut allergia, perheen hajoaminen, tai esim tulevan puolison inho kissoja kohtaan, muutto tai  pennun muut pitovaikeudet). Edellytän tämmöisen asian eteen tullessa,  että Midnightdolls kissalan pennun ollessa kyseessä, ehdottomasti ensin yhteydenotto allekirjoittaneeseen, etsitään yhdessä uusi koti. Perheessä voi olla toki lapsia ja lemmikkieläimiä ennestään, aivan pienet lapset ovat pennulle usein mustasukkaisia ja voivat retuuttaa pentua joskus rajustikin ja aiheuttaa ristiriitaa lapsen ja pennun asemasta. Ragdoll tulee hyvin toimeen  esim koirakaverin kanssa. Maatiaiskissojen kanssa ei aina yhteistä säveltä tunnu löytyvän.  Ragdoll on ehdottomasti sisäkissa. Sitä ei missään olosuhteissa saa päästää vapaana ulkoilemaan. Jos perheessä ennestään on vapaasti ulkoilevia maatiaiskissoja, ragdollin on vaikeata ymmärtää, ettei se asia ole hänen kohdallaan mahdollista.  Valjaat ja flexi, jota ihminen pitelee tai sitten lasi tai verkotettu parveke tai tarha ovat ulkoiluvaihtoehdot. 

Kissanpennulle on syytä ottaa vakuutus. Kissat lähtevät uudelle omistajalle rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina, sekä pentutarkastuksen läpikäyneinä, steriloituina/kastroituina.  Kuitenkaan, en voi taata, etteikö kissa jossain vaiheessa sairastuisi ja esim. kaikkia piileviä  sairauksia ei voi kukaan kasvattaja poissulkea pennuilta.

Pieni pentu tarvitsee paljon virikkeitä, varsinkin jos se  on perheen ainoa lemmikki. Pentu kokee eroahdistuksen samalla lailla kuin koiranpentukin, turhautuu ja alkaa mahdollisesti tehdä pahojaan.  Tulevilla omistajilla tulee olla pennulle aikaa pennun ensimmäisenä elinvuotena runsaasti. Primaariperheessään pentu elää laumassa ja koko ajan on kavereita, isoja ja pienempiä. Eli pentu sosiaalistuu hyvin. Pennun laumaan kuuluvat myös ihmiset. 

Pentu tarvitsee raapimapuun, pesiä, kuljetuskopan, hiekkalaatikkoja ja toki leluja ja ruokaa, ei markettiruokaa, vaan kunnollista, runsasproteiinipitoista, lihaista ruokaa, koska kissa on lihansyöjä, vaikka urbaani maailma on vienyt sen kauas siitä kissasta, joka se joskus vuosisatoja sitten oli. Ja ennenkaikkea pentu tarvitsee runsaasti rakkautta, että siitä tulee rohkea ja reipas, ulospäin suuntautuva perheenjäsen, jonka voi ottaa mukaan lomareissuille, kyläilemään yms. Kissanpentu on kuin lapsi, ei sitäkään voi jättää itsekseen kotiin pitkiksi ajoiksi yksinään, ilman hoivaa.

Tässä muutamia yksityiskohtia kissan hankintaan liittyen, joita toivon tulevien pennunostajien harkitsevan vakavasti yhdessä. Pieni pentu on  aina koko perheen juttu. 


Päivitys 12.11.21 Britan ja Pyryn pennut syntyivät 10.11. päivällä. Pentupesässä tuhisee nyt 3 tyttöä ja 1 poika.  Pentujen kuvioinnissa kaikki ovat bicoloreita, tytöt ruskea tai sinikilppari bicoloreita ja poika ruskea tai sininen bicolour. Kuvassa Britan pennut vrk:den ikäisiä.

Brita ja pennut
Brita ja pennut


Päivitys 7.11.21 Chanelin ja Eetun pennut ovat syntyneet 5.11.21. 

Viisi pienokaista 3 poikaa ja 2 tyttöä. Synnytys sujui ongelmitta, mutta jkv kivuliaasti.  Väreistä 3 päivän vanhoista pienokaisista on vielä vaikeata sanoa  mitään, bicoloreita ja mittedeitä pentupesästä löytyy kuitenkin. 

Chanel ja pienokaiset heti syntymän jälkeen
Chanel ja pienokaiset heti syntymän jälkeen

Päivitys 21.syyskuuta 2021 

Tämän kuun 4. pv. saapui kissalaamme uusi jäsen Hilda, hän on  syntynyt 21.4.2021 ja täytti 5 kk 21.9.21.  Hilda, Dollyblues Higher Power Rag d 03 on kissalani uroksen Dinon tytär.  Hilda on yhteisomistuksessa Dollyblues kissalan kanssa. Päivitys 5 huhtikuuta 2021

Kummatkin tämän talven pentueet ovat jo osa muuttanut ja osa muuttaa 10-11.4 uusiin koteihin.  Nyt Midnightdolls kissalassa ei ole pentuja kuin vasta korkeintaan tämän vuoden lopussa, ensi vuoden alussa

Uusina naaraina Midnightdolls kissalassa jatkavat Usva ja Frida, heidän tietonsa naaraat sivustollani. 

23.3.2021 päivitys

Nyt on ollut pidempi aika, etten ole ehtinyt päivittämään. 

Chanelin pennut ovat jo asuneet kolmisen viikkoa omissa uusissa kodeissaan ja se, mitä minulle on viestitetty on ollut positiivista palautetta. Kaikki pennut ovat sopeutuneet hyvin uusiin omiin ihmisiinsä ja ovat olleet ilo heille. Toivotan vielä tätäkin kautta oikein onnellista elämää kaikille pikkuisille, jotka juuri toissapäivänä täyttivät tasan 4 kk:ta. Toivottavasti heistä on iloa pitkään uusille omistajille ja pennut saavat aikuistua turvallisissa ja rakastavissa olosuhteissa.

Britan pentuja olen käynyt katsomassa viimeksi perjantaina 19.3. Pennut ovat kasvaneet hurjasti ja täyttivät nyt viikonlopulla 11 viikkoa. Sijoituskodissa on menoa ja meininkiä, eikä mikään kodin paikka tunnu olevan enää saavuttamattomissa. Kaikkia hassuja sattumuksiakin on tapahtunut, kuten esim putoaminen vesikippoon, tulipahan Gaabolle tuntuma kylpemiseen. 

Pennut ovat saaneet jo ensimmäiset rokotteensa 15.3 ja seuraavat rokotteet maanantaina 29.3.  ja samalla viikolla 1.4. sitten Gaabon ja Gabrielin kastraatiot sekä Gisellan sterilisaatio. Tästä vielä viikko, niin pennut ovat valmiit lähtemään uusiin koteihin 11.4 jälkeen, jolloin tulevat 14. viikkoa vanhoiksi. 

Ohessa viimeisiä kuvia pentusista

Brita ja pennut maitobaarilla
Brita ja pennut maitobaarilla

Chanelin pennut syntyivät 21.11.2020, yhdistelmästä


IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Nalle on Purppuralinnan kissalasta, "Nalle" saapui Purppuralinnaan helmikuussa 2018  Etelä-Ranskasta, Nallen sukutaulu ja lisätiedot löytyvät Purppuralinnan kissalan sivuilta.


Chanelin ja Nallen pennut s.21.11.2020

Chanelin pennut syntyivät 21.11.2020, yhdistelmästä

IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Nalle on Purppuralinnan kissalasta, "Nalle" saapui Purppuralinnaan helmikuussa 2018  Etelä-Ranskasta, Nallen sukutaulu ja lisätiedot löytyvät Purppuralinnan kissalan sivuilta.


Chanel ja viisi pientä palleroa
Chanel ja viisi pientä palleroa

2.3.2021 Päivitys

Chanelin pennut ovat lähteneet kaikki omiin uusiin rakastaviin koteihin. Täällä kotona on nyt kovin hiljaista. Chanel äitiliini edelleen on jotenkin hämmentynyt  asiasta. Nyt ei enää silminnähden hae pentujaan, mutta isoäiti Vilkas on nyt parina päivänä mouruten tuonut lahjoja Chanelille ja palvelijalle. Kuin saaliita. Sekin aika hämmentävää. Täällä Lempäälän kodissa Lari ja Saga ovat vetäytyneet omiin oloihinsa.  

Pennuista Frida, eli Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03 jatkaa tulevaisuudessa Vilkkaan ja Chanelin hyvää linjaa. Frida muutti asumaan sijoituskotiin Tampereelle ja hänellä on siellä oikein iso kultainen noutaja  Luna seuralaisena. Sijoituskodin mukaan hyvin oli tutustuminen lähtenyt käyntiin.

Ohessa pentujen kuvagalleria


 

22.2.21 päivitys

Tänään Chanelin pentuset jo pari päivää yli 13 viikkoa. Pennut madotin uudelleen viikolla 6. Pennut saivat II rokotteen 15.2. Pojat kastroitiin perjantaina 19.2 ja tytöistä Fanni ja Fauni steriloitiin.  Frida sai vain rabies rokotteen ja passin, mahdollisia ulkomaan näyttelyitä varten, jos näyttelytoiminta joskus pääsee alkamaan. Pennut ovat toipuneet operaatioista suhteellisen hyvin. Fannia ei suojapuku päällä haittaa, mutta Fauni kyllä suojapuvun pitämisestä on vallan eri mieltä kuin palvelija, mutta on sopeutunut kuitenkin. 

Nyt sitten alkamassa viimeinen viikko täällä primaarikodissa. Fauni ja Fabio ovat lähdössä 26.2 perjantaina, lauantaina 27 päivä. Frida  ja Felipe. Frida sijoituskotiin ja Felipe uuteen kotiin. Maanantaina sitten vielä Fanni. Hiukan haikealla mielellä täällä vietän pentujen kanssa vielä viimeistä yhteistä viikkoa. 

Muutamia kuvia vielä pennuista ohessa.

Tytöt, Fauni, Frida, jää omaan kasvatukseen  ja Fanni
Tytöt, Fauni, Frida, jää omaan kasvatukseen ja Fanni
Pojat Felipe ja Fabio
Pojat Felipe ja Fabio


13.2.21 päivitys.

Chanelin pentuset nyt jo 12 viikkoisia. Maanantaina mennään kakkosrokotuksille, sirutuksille ja pentutarkastuksille. Pennut ovat kovin villejä ja kaikkein kerkeäväisimpiä ovat Felipe ja Fauni. Pari kertaa on pudottu jo WC pönttöön, kun on palvelijaltä jäänyt hetkeksi auki. Eli vesielementtikin on tullut tutuksi.  Oikeastaan mitään varsinaista pahaa pennut eivät ole tehneet, vaikka ovatkin kovin kerkeäväisiä. Äiti Chanelkin vielä ajoittain antautuu pitämään maitobaaria auki. Pentusien rekisterikirjatkin ovat jo saapuneet Kissaliitosta.

Ohessa kuvat 12 viikkoisista, Kuvaaja Eeva Kattelus Purppuralinnan kissalasta, kiitos hienoista kuvista Eeva. 


5.2.2021 päivitys Chanelin pennut tänään 11 viikkoa. Kovasti ovat kasvaneet. Reippaita pentuja. Kaikki sujuu erittäin hyvin, hiekkalaatikolla käynnit, ruokailut yms. Villejä ovat, kuten ikään kuuluukin ja uteliaita. Mukana kaikessa mitä vähänkään kotona tapahtuu. Äiti Chanel ihan selkeästi ajoittain pyytää ihmispalvelijalta apua pentujen kaitsemisessa. Chanel myös osaa laskea, jos joku puuttuu tai on mennyt piiloon, eikä äiti löydä, hän tulee kertomaan minulle, että nyt on yksi hukassa. 

Ohessa kuvat 11 viikkoisista pentusista. 

Pennut yhdessä, 11 vk
Pennut yhdessä, 11 vkChanelin pennut tänään 2 viikkoa. Ohessa kuvia heistä.  Pentupesässä on 2 poikaa, jotka molemmat väritykseltään bicoloureita.  Lisäksi pentupesässä on 3 tyttöä, joista yksi on bicolour ja 2 mitted tyttöjä. Kaikki pennut ovat ruskeanaamio ragdolleja.

11.12.20 Chanelin pennut seuraavissa kuvissa jo 3 viikkoa. Pentupesässä jo kovasti puuhaillaan.


Neljä viikkoa on kulunut nopsasti, Chanelin pennut alkavat olla jo melkokoisia vipeltäjiä, luonteetkin alkavat pikku hiljaa tulla esiin. Fabio on rauhallinen, viimeisenä ehtii muiden mukaan. Felipe on reipas, Frida on "neiti", Fauni on nopea käänteissään ja Fanni on se, joka puolustaa koko porukkaa. Näyttää taivaanmerkit kaikille oudoille ja äkkinäisille asioille. 

Chanelin pennut nyt 5 viikkoa.  Pennut ovat sisäsiistejä, syövät kiinteätä ruokaa, ja äidinmaito tuntuu riittävän vielä juomiseksi. Vesi ei vielä kelpaa. Painot nousevat hyvin ja pennut ovat reippaita

Ohessa kuvat viisi viikkoisista pennuis

Chanelin pennut nyt 6 viikkoa vanhoja. Pennuista kuvat alla. Fabio, Felipe ja Frida ovat varatut, Frida on saanut  sijoituskodin  Tampereelta. 

10.1.21 Kaikki Chanelin pennut ovat nyt varatut. 

Pennut yhteiskuvassa
Pennut yhteiskuvassa
Chanel, Midnightdolls Cinnamon Girl Rag n 03
Chanel, Midnightdolls Cinnamon Girl Rag n 03

Alla olevissa kuvissa pennut jo 7 viikkoa. Meillä alkaa olla kovasti vipinää ja vilskettä. Felipe ja Fiona ovat kaikkein menevimmät pentuset. Täällä Lempäälässä, olohuone on suljettu, mutta eteinen, keittiö ja kylpyhuone-sauna on valloitettu. Aikuisten hiekkalaatikkoa käytetään surutta, joka on tietysti hyvä, koska kun käymäläpaikkoja on useita, se on pikkukissoille toisaalta helpotus ja jännittävääkin. 

Kun myöhäisilta koittaa, kaikki pennut hakeutuvat omaan huoneeseen. Ruokailemaan ja sitten nukkumaan. He ovat aivan verrattomia pentuja. 


Veljekset Felipe ja Fabio 7 vk, kuva Mira Riepponen
Veljekset Felipe ja Fabio 7 vk, kuva Mira Riepponen
Tytöt Fauni, Frida ja Fanni 7 vk, kuva Mira Riepponen
Tytöt Fauni, Frida ja Fanni 7 vk, kuva Mira Riepponen
Pennut yhteiskuvassa, Felipe, Fabio, Fauni ja edessä Fanni ja Frida 7 vk, kuva Mira Riepponen
Pennut yhteiskuvassa, Felipe, Fabio, Fauni ja edessä Fanni ja Frida 7 vk, kuva Mira Riepponen

Päivitys 11.1.21

Ohessa pennuista kuvat 7 viikon ikäisinä. Pennut kasvavat reippaasti ja vauhti yltyy ajoittain  todella hurjaksi.  Rekisteröinti  Suomen kissaliittoon on aloitettu ja pennuille on löytynyt jo kodit. Frida on jäämässä  pennuista omaan kasvatukseen ja hänellekin on löytynyt jo sijoituskoti.

Frida, Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03, kuva Mira Riepponen
Frida, Midnightdolls Someone You Loved Rag n 03, kuva Mira Riepponen

Pennuista kuvia kahdeksanviikkoisena, lisään kuvia, kunhan saan valmiiksi

23.1.2021 Chanelin pennut tänään. Kaikki pennut ovat varatut. Pennut kasvavat ja kehittyvät hyvää vauhtia. Täällä kotona vauhtia ja vaarallisia tilanteita silloin tällöin syntyy. Mikään ei ole enää pyhää. Luonteet ovat pysyneet olettamallani tolalla. Felipe ja Fauni ovat rämäpäitä ja ajatustakin nopeampia. Välillä meinaa palvelija sukkiinsa seota perässä pysyäkseen. Fabio kulkee muiden mukana, mutta viihtyy myös itsekseen, Fanni samoin. Frida ajoittain mietiskelee, lähtisikö muiden mukaan. Fabio ja Frida erottuvat joukosta rauhallisempina ja syliinkin hakeutuvina. Fridalla on ajoittain ilme, että mitäs tässä nyt tekisi ja mihin ne kaikki oikein katosivat. Tisumaito kelpaa kaikille vielä oikein hyvin,  mutta janojuomana nyt vesi ja ruoka maistuu kaikille hyvin. 

Alla kuvat pennuista tänään 9 viikon ikäisinä

Pennut yhdessä, nyt 9 viikkoa ikää
Pennut yhdessä, nyt 9 viikkoa ikää
Frida Rag n 03 jatkaa  Chanelin linjaa  tulevaisuudessa
Frida Rag n 03 jatkaa Chanelin linjaa tulevaisuudessa
Frida Rag n 03, minä tykkään poseerata
Frida Rag n 03, minä tykkään poseerata

Britan toinen pentue, G pentue s. 3.1.2021 yhdistelmästä: 

GIC Midnightdolls A Little Darling Rag g 03 & GIC Nagawika de l'Ulyssiade Rag n 04

Ohessa kuvat pennuista nyt kun ovat jo neliviikkoisia vilistäjiä. 

Britan ensimmäinen pentue, D pentue, s.29.1.2020

GIC Midnightdolls A Little Darling Rag g 03 & Dollyblues Waitin' On A Sunny Day Rag e 

Britan ensimmäisen pentueen vauvat kuvissa 9 viikon ikäisinä 


Chanelin ensimmäinen pentue, E pentue s.30.1.2020

IC, Midnightdolls Cinnamon Girl, JW, Rag n 03 & Aijaicats Unique Uma Rag a 03 21


Chanelin ensimmäisen pentueen vauvat kuvissa 8 viikon ikäisinä 

IC FI* Dollyblues Higher Power, Hilda Rag d 03
IC FI* Dollyblues Higher Power, Hilda Rag d 03
Jylhärinteen Remi Rag a 03, Apollo
Jylhärinteen Remi Rag a 03, Apollo