Pentuinfo

13.06.2021


 

Pentutiedustelut:

Sähköpostitse  mirja.oksala@gmail.com

puhelimitse +35840 7368 401  Olen yksityisyrittäjä, joten tiedustelut puhelimitse mieluummin iltaisin.

Pentua kysyessäsi, kerro lyhyesti millaiseen kotiin & perheeseen pentu olisi tulossa. Millaisia toiveita sinulla olisi pennun värin, kuvion tai sukupuolen suhteen.  Onko etsinnässä lemmikkipentu tai olisiko sinulla esimerkiksi kiinnostusta käydä pennun kanssa kissanäyttelyissä. 

Pentuja saa tulla katsomaan sopimuksen mukaan heidän täytettyään viisi-kuusi viikkoa. Tätä ennen haluan seurata pentujen kehittymistä rauhassa ja myös pentujen terveysturvallisuussyistä tuo viiden-kuuden viikon aikataulu. 

Tuleviin pennunostajiin haluan tutustua henkilökohtaisesti ja samalla mahdollinen pennunostaja myös näkee, millaisessa ympäristössä pennut ensimmäiset elinviikkonsa  viettävät. 

Lemmikeiksi/näyttelykastraateiksi myymäni pennut luovutan

  • Vähintään 14-16 viikon ikäisinä 
  • Rekisteröityinä (Suomen Kissaliitto, FIFe)
  • Eläinlääkärin tarkastamina
  • Tunnistesirulla varustettuna
  • Rokotettuina (2-3  x Purevax RCP)
  • Madotettuina x2
  • Kastroituna/steriloituna
  • Pentupaketin (pennun ns. selviytymispaketti) ja hoito-ohjeiden kera.  
  • Lemmikiksi /näyttelykastraatiksi myymäni pennun hinta on 1200€, joka sisältää rokotukset, eläinlääkärin pentutarkastuksen, sirutuksen ja kastraatio/sterilisaatio kulut.
  • Pennun varausmaksu on 350 €. (varausmaksua ei palauteta) Varausmaksu lähinnä siksi, jos peruutuksia tulee juuri ennen pennun luovutusta, jää kasvattajalle ja sijoituskodille jkv  kulujen peittämiseksi. 

Kertaan vielä, mitä asioita perheen tulisi miettiä perusteellisesti, harkitessaan  lemmikin ostoa.

Tulevien pentujen omistajilta edellytän pitkäaikaista sitoutumista. Kissan elinikä on keskimäärin 15 vuotta. Jos kissasta jostain syystä joutuu luopumaan (näitä syitä voi olla puhjennut allergia, perheen hajoaminen, tai esim tulevan puolison inho kissoja kohtaan, muutto tai pennun muut pitovaikeudet).  Tämmöisen asian eteen tullessa oletan ilman muuta, että Midnightdolls kissalan pennun ollessa kyseessä, ehdottomasti ensin yhteydenotto allekirjoittaneeseen, etsitään yhdessä uusi koti.

Perheessä voi olla toki lapsia ja lemmikkieläimiä ennestään, aivan pienet lapset ovat pennulle usein mustasukkaisia ja voivat retuuttaa pentua joskus rajustikin ja se voi aiheuttaa ristiriitaa lapsen ja pennun asemasta. Ragdoll tulee  yleensä hyvin toimeen lasten ja esim koirakaverin kanssa. Maatiaiskissojen kanssa ei aina välttämättä yhteistä säveltä löydy. Ragdoll on ehdottomasti sisäkissa. Sitä ei missään olosuhteissa saa päästää vapaana ulkoilemaan. Jos perheessä ennestään on vapaasti ulkoilevia maatiaiskissoja, ragdollin on vaikeata ymmärtää, ettei se asia ole hänen kohdallaan mahdollista. Valjaat ja flexi, jota ihminen pitelee tai sitten lasi tai verkotettu parveke tai tarha ovat ulkoiluvaihtoehdot.

Kissanpennulle on syytä ottaa vakuutus. Kissat lähtevät uudelle omistajalle rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina, sekä pentutarkastuksen läpikäyneinä, steriloituina/kastroituina. Kuitenkaan, en voi taata, etteikö kissa jossain elämänsä vaiheessa sairastuisi ja esim. kaikkia piileviä sairauksia ei voi kukaan kasvattaja poissulkea.

Pieni pentu tarvitsee paljon virikkeitä, varsinkin jos se on perheen ainoa lemmikki. Pentu kokee eroahdistuksen samalla lailla kuin koiranpentukin, turhautuu ja alkaa mahdollisesti tehdä pahojaan. Tulevilla omistajilla tulee olla pennulle aikaa pennun ensimmäisenä elinvuotena runsaasti. Primaariperheessään pentu elää laumassa ja koko ajan on kavereita, isoja ja pienempiä, jolloin pentu sosiaalistuu hyvin. Pennun laumaan kuuluvat myös ihmiset.

Pentu tarvitsee raapimapuun, pesiä, kuljetuskopan, hiekkalaatikkoja ja toki leluja ja ruokaa, ei markettiruokaa, vaan kunnollista, runsasproteiinipitoista, lihaista ruokaa. Kissa on lihansyöjä, vaikka urbaani maailma on vienyt sen kauas siitä kissasta, joka se joskus vuosisatoja sitten oli. 

Ja ennen kaikkea pentu tarvitsee runsaasti rakkautta, että siitä tulee rohkea ja reipas, ulospäin suuntautuva perheenjäsen, jonka voi ottaa mukaan lomareissuille, kyläilemään yms. Kissanpentu on kuin lapsi, ei sitäkään voi jättää itsekseen kotiin pitkiksi ajoiksi yksinään, ilman hoivaa.

Tässä muutamia asioita kissan hankintaan liittyen, joita toivon tulevien pennunostajien harkitsevan vakavasti yhdessä. Pienen pennun hankinta on aina koko perheen juttu.

Mirja